Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 09:09

3 δρόμους προς την θάλασσα διεκδικεί ο Τσώνης για ΟΚ στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την

Την ένταξη στην εργολαβία κατασκευής ή βελτίωσης του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος τριών τουλάχιστον καθέτων αξόνων προς το θαλάσσιο μέτωπο, διεκδικεί ο Δήμος Μεσσήνης για να δώσει «πράσινο φως», προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης διεκδικεί την κατασκευή τριών καθέτων δρόμων προς την παραλία, στους κόμβους Μεσσήνης, Ανάληψης και Βελίκας, καθώς και βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου προς Αγιο Νικόλαο. Μάλιστα ο δήμαρχος Μεσσήνης διεκδικεί και παράκαμψη του Νεοχωρίου ώστε να δημιουργηθεί ασφαλής σύνδεση των ορεινών χωριών του δήμου με την παραλία μέσω του κόμβου της Βελίκας. 

«Οσοι μελετάνε και θα μελετήσουν το καινούργιο οδικό δίκτυο (σ.σ. το Καλαμάτα - Ριζόμυλος), πρέπει να λάβουν υπόψη ότι δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα αν δεν λυθούν αυτά τα θέματα» ξεκαθάρισε χθες με δηλώσεις του ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και πρόσθεσε: «Ο δήμος δεν το διεκδικεί, θα το πετύχουμε -αλλιώς δεν θα γίνει δρόμος. Τι να τον κάνω το δρόμο αν δεν μπορώ να έρθω στην Μπούκα ή στη Βελίκα ή στην Ανάληψη; Τι νόημα έχει;». 

Λίγο νωρίτερα ο Γ. Τσώνης τόνιζε πόσο σημαντικός είναι για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Μεσσήνης ο δρόμος «είτε λέγεται Ριζόμυλος - Καλαμάτα, είτε λέγεται περιφερειακός στο υφιστάμενο δίκτυο· εμένα εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το εξής: δεν θέλω να είμαι δήμαρχος σε δρόμους προς την παραλία τύπου Μπούκας, τύπου Αγ. Νικόλα, τύπου Ανάληψης. Αυτούς τους δρόμους τους έχω ονομάσει δρόμους αυτοκτονίας -πρέπει να βάλω μια ταμπέλα "οδός αυτοκτονίας", και θα την βάλω κάποια στιγμή». Και εξήγησε πως «δεν είναι δρόμοι για τουριστική ανάπτυξη αυτοί. Και όσοι μελετάνε και θα μελετήσουν το καινούργιο οδικό δίκτυο πρέπει να λάβουν υπόψη ότι δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα αν δεν λυθούν αυτά τα θέματα. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, δεν υπάρχει τρόπος να αναπτυχθεί η περιοχή μας με αυτούς τους δρόμους· ας κυκλοφορήσει κάποιος νύχτα σε αυτούς τους δρόμους κι αν θεωρήσετε ότι μπορεί να το κάνει... γιατί είναι καλύτερα να αυτοκτονήσει παρά να περπατήσει».