Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011 20:10

Ζητείται να πληρώσουν νερό 20 χρόνια πίσω από τους κατοίκους της Δ.Ε. Βουφράδας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λογαριασμούς ύδρευσης μέχρι και... 20 χρόνια πίσω καλούνται ξαφνικά να πληρώσουν -για την ακρίβεια να ξαναπληρώσουν- οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Βουφράδας, στο Δήμο Μεσσήνης.
Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής, που επικοινωνώντας με την «Ε» επεσήμαναν το αξιοπερίεργο της συγκεκριμένης υπόθεσης - για την οποία ανέφεραν ότι δεν τους έχουν δοθεί παρά ασαφείς εξηγήσεις.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος -στον οποίον απευθύνθηκε η «Ε»- παραδέχτηκε ότι... κάτι υπάρχει, προσθέτοντας ότι προβαίνει σε συλλογή στοιχείων: «Υπάρχει πράγματι ένα ζήτημα με τη συγκεκριμένη περιοχή. Συγκεντρώνω στοιχεία και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα προβώ σε ανακοινώσεις» είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις παρά τη σχετική, αναμενόμενη ερώτηση:
«Θα υπάρξουν αύριο (σ.σ. σήμερα) ανακοινώσεις για το θέμα αυτό», αρκέστηκε να επαναλάβει ο δήμαρχος κλείνοντας τη συζήτηση.

Σχόλια  

0 # spyro 19-08-2011 10:46
5ετία δεν είναι το όριο για να διεκδικήσει ο δήμος αναδρομικές οφειλές ?

Εξ άλλου,αν οι κάτοικοι προσφύγουν στην δικαιοσύνη,κατά του δήμου,και προσωπικά κατά του δημάρχου,επί τη βάσει της αρχής της ενιαίας διοίκησης,δεν θα δικαιωθούν,εφ' όσον από συστηματική αμέλεια αυτού δεν υλοποιήτο η είσπραξη των καταναλώσεων ή ετηρούντο με πλημμελή τρόπο τα βιβλία,κλπ,των εισπράξεων ?

Εάν στους τρέχοντες και προηγούμενους λογαριασμούς που λαμβάνουν οι κάτοικοι της Βουφράδας ΔΕΝ αναγράφεται υποχρέωσή τους για ''παλιές οφειλές'',σημαί νει είτε ότι ο δήμος έχει παραιτηθεί από αυτές,είτε ότι έχουν παραγραφεί,είτε ότι δεν υφίστανται,ώστε ο δήμος να είναι ήδη εκτεθειμένος έναντι των δημοτών του.

Εάν πάλι,ξαφνικά,εμ φανισθούν λογαριασμοί με αναδρομικές οφειλές,σε απόπειρα του δήμου να χρεώσει τους καταναλωτές,ως ανακόλουθοι αυτοί,θα συνιστούν ισχυρό όπλο στα χέρια των καταναλωτών,κατ ά του δήμου,για μεθόδευση και κατασκευή (?) πλαστών χρεωστικών στοιχείων.

Ή ο κ. Αναστασόπουλος, προκειμένου να εδραιώσει την θέση του στον νέο θώκο που έχει κατακτήσει,επιχ ειρεί να απαξιώσει τους εν δυνάμει αντιπάλους του προκαταβολικά,κ ατηγορώντας τους έμμεσα για ανικανότητα και σε αυτό το ''παιχνίδι'' δεν διστάζει και αναστατώνει την ζωή ''υπηκόων'' του ?

Ας ψάξει αλλού ο κ. Αναστασόπουλος να βρει χρήματα για να καλύψει τα ελλείμματά του ή για να χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά σχέδιά του για τον δήμο ή εάν πράγματι υφίσταται έδαφος,ας μάθει ότι η χρηστή διοίκηση επιβάλλει να ερευνά πρώτα,να εισάγει θέματα στο συμβούλιο προς ψήφιση και μετά να προβαίνει σε ανακοινώσεις και σχολιασμούς ή να επιτρέπει διαρροές,απευθυ νόμενες προς τους εκάστοτε ενδιαφερόμενους .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER