Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 10:58

Στην Κυπαρισσία τα σκουπίδια της Τριφυλίας 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στην Κυπαρισσία τα σκουπίδια της Τριφυλίας 

Σε οριακό σημείο φαίνεται ότι είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια και στο Δήμο Τριφυλίας, και μάλιστα εν μέσω θέρους, καθώς ακόμη δεν έχει αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο η λύση για τη διαχείρισή τους, ενώ οι ΧΑΔΑ του δήμου κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο για να γίνει η αποκατάστασή τους.

Αυτή τη στιγμή όπως τονίστηκε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργεί μόνο ο ΧΑΔΑ της Κυπαρισσίας στο Αλιμάκι, που δέχεται τα σκουπίδια όλου του δήμου, με τις συνέπειες που έχει αυτό για την μεταφορά σκουπιδιών κυρίως από τους Γαργαλιάνους όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες.

Οι παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στην δημοτική αρχή για να μην γίνει ο δήμος τους Πύργος, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας  από την πλευρά του επισήμανε ότι το θέμα δεν είναι μόνο του δήμου αλλά όλης της Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας από την άλλη ότι προχωρά η διαδικασία και σύντομα θα έχει τις σχετικές μελέτες ώστε αν χρειαστεί να προχωρήσει με προσωρινή μονάδα διαχείρισης ή με μπαλοποιητή.

Το θέμα αρχικά έθιξε από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης ο επικεφαλής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος ρωτώντας να μάθει τι γίνεται καθώς σε διάφορες περιοχές τα σκουπίδια έχουν να μαζευτούν 2 και 3 μέρες. Απαντώντας ο δήμαρχος σημείωσε ότι προσπαθούν να ξεπεράσουν το κακό σκαλί που είναι μπροστά τους και που όλοι οι δήμοι της Πελοποννήσου αντιμετωπίζουν. Αυτή τη στιγμή, είπε, λειτουργεί ο ΧΑΔΑ μόνο στο Αλιμάκι και δεν ξέρω για πόσο ακόμα. Στο θέμα των σκουπιδιών είπε ότι εμπλέκεται ο δήμος, η Περιφέρεια, η κυβέρνηση, και θα πρέπει να δείξουν όλοι συνέπεια για να αποτραπεί το ατύχημα. Αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά από τους Γαργαλιάνους λόγω της απόστασης. Θα υποστηρίξουμε τα εκεί συνεργεία, είπε, και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην εμπλακεί ο δήμος σε περιπέτειες.

Κ.Μπ.

(Φωτογραφία αρχείου)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER