Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011 20:18

Ασύμφορη η προσφορά για το λούνα παρκ στο πανηγύρι του Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον

Ασύμφορη έκρινε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας την προσφορά που κατατέθηκε για την ενοικίαση χώρου προκειμένου να στηθεί λούνα παρκ στο πανηγύρι του Μελιγαλά. Αν και από την πλευρά του δήμου είχε οριστεί ως όριο το ποσό των 6.541 ευρώ, από τον μοναδικό ενδιαφερόμενο η προσφορά που κατατέθηκε ήταν μόλις 3.000 ευρώ η οποία ομόφωνα απορρίφθηκε.
Μάλιστα το Σώμα ενοχλήθηκε έντονα από το ύφος του ενδιαφερόμενου και πολλοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν την συμπεριφορά του προσβλητική και κάποιοι άλλοι εκβιαστική.
Πάντως υπήρξε έντονος προβληματισμός για το τι θα πρέπει να γίνει καθώς από την πλειοψηφία των συμβούλων υπήρχε η άποψη ότι το λούνα παρκ δίνει ζωή σε όλο το πανηγύρι και χωρίς αυτό κινδυνεύει με υποβάθμιση. Δεν έλειψαν και τοποθετήσεις ότι προτιμότερο είναι να δοθεί δωρεάν σε κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο με συμφωνία για μειωμένη είσοδο παρά στον συγκεκριμένο με το ποσό αυτό.
Από τους παλαιότερους δημοτικούς συμβούλους και την επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ελένη Αλειφέρη αναγνωρίστηκε ότι πάντα υπάρχει ένα ζήτημα με το λούνα παρκ και σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν τα ίδια προβλήματα και τόνισε πως υπάρχει ανάγκη να γίνει μια προετοιμασία από νωρίς αλλά και μια γενικότερη προσπάθεια για την αναβάθμιση του πανηγυριού.
Αφού από τους δημοτικούς συμβούλους εκφράστηκαν διάφορες απόψεις σχετικά με το τίμημα που θα πρέπει να απαιτηθεί -με τους περισσότερους να συγκλίνουν στα 6.000 ευρώ- αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Μιχαλόπουλος μαζί με συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να διερευνήσουν περαιτέρω την αγορά και να κάνουν κρούσεις σε όσους περισσότερους επαγγελματίες μπορούν, ώστε να βρουν μια πιο συμφέρουσα προσφορά. Για το ίδιο θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.


NEWSLETTER