Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 16:33

Μάκαρης κατά Νίκα για το ανοιχτό θέατρο 

Γράφτηκε από την

Την αντίθεσή του στη δημιουργία του ανοιχτού θεάτρου στο Νέδοντα, στο Φυτώριο το Δήμου Καλαμάτας, εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης.

«Μετά το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χωρίς καμιά διαβούλευση η δημοτική αρχή Καλαμάτας σχεδιάζει  την κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στην απόληξη του  πάρκου του Νέδοντα», αναφέρει ο κ. Μάκαρης και παρατηρεί: «Ομως, μια τέτοια απόφαση λήφθηκε χωρίς να έχει γίνει η απαιτούμενη μελέτη, γιατί: Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν προβλέπει τέτοιες κατασκευές στη συγκεκριμένη προστατευόμενη περιοχή. Η κοιλάδα του Νέδοντα είναι ο φυσικός αγωγός που προσφέρει δροσερό αέρα στην πόλη από το βορρά και οποιαδήποτε κατασκευή σε αυτή την περιοχή θα λειτουργούσε ως  τεχνητό φράγμα αέρα. Δεν έχει γίνει σχετική κυκλοφοριακή μελέτη». 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας υποστηρίζει πως «η αναγκαιότητα για την κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στην πόλη μας είναι ξεκάθαρη, όμως, οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται βιαστικά και χωρίς να εξεταστούν εναλλακτικές καταλληλότερες θέσεις χωροθέτησης (π.χ. Δυτική Παραλία)». Και καταλήγει ότι «παράλληλα πρέπει να προστατευθεί και να αξιοποιηθεί κατάλληλα η παρόχθια περιοχή του Νέδοντα ως ένα πάρκο αναψυχής δίπλα στον οικιστικό ιστό της πόλης».