Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 09:36

«Μπλόκο» στη χωματερή της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
«Μπλόκο» στη χωματερή της Μεσσήνης

Αμφισβητώντας τον τρόπο που έχει επιλεγεί από τη μελέτη για την αποκατάσταση των χωματερών η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης έστησε «μπλόκο» στον εργολάβο, όταν επιχείρησε χθες το πρωί να ξεκινήσει εργασίες στα Λιμενικά.

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, συμβούλους και δημοτικούς αστυνομικούς, δεν επέτρεψε την είσοδο των μηχανημάτων. Σταθερός στο αίτημά του για απορρύπανση της χωματερής, δηλώνει πως σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτραπεί να γίνουν παρεμβάσεις στη χωματερή μέσα στο καλοκαίρι, δίπλα στις παραλίες της Μεσσήνης και της Καλαμάτας. Για το λόγο αυτό, αλλά και γιατί έχουν μείνει πίσω κατά την άποψή του οι εργασίες στις υπόλοιπες χωματερές της Μεσσήνης και άλλων δήμων, ζητά την παράταση του έργου της αποκατάστασης, καθώς η προθεσμία εκπνέει στις 15 Ιουλίου. Χθες μάλιστα το μεσημέρι αντιδήμαρχοι της Μεσσήνης υπέβαλαν ακόμα μια φορά το αίτημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Τσώνης, πέρα από το ότι εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τη μελέτη και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αποκατάσταση, αμφισβήτησε και τα έγγραφα που παρουσίασε ο εκπρόσωπος των εργοληπτριών εταιρειών, Ηλίας Βαβίτσας. 

Ο εργολάβος αποχώρησε, αφού κατεγράφη το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης και η χωματερή φυλάσσεται, με απόφαση της δημοτικής αρχής. 

Κ.Δ.


NEWSLETTER