Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 16:29

103 δημοτικοί λαχανόκηποι στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
103 δημοτικοί λαχανόκηποι στην Καλαμάτα 

Τους 103 έφτασαν οι δημοτικοί λαχανόκηποι στην Καλαμάτα, οι οποίοι αναπτύχθηκαν σε εφαρμογή σχετικής πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής. 

Ολοι είναι αξιοποιημένοι από πολίτες, οι οποίοι σ' αυτούς παράγουν λαχανικά με βιολογικό τρόπο καλλιέργειας. Το επιτυχημένο αυτό πείραμα αστικής γεωργίας αποδίδει καρπούς και πολλοί πολίτες καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών τους σε λαχανικά. Ακόμη, οι καλλιεργητές έχουν την υποχρέωση να αποδίδουν -όπως και κάνουν- το 10% της εσοδείας στο Δημοτικό Παντοπωλείο.

Οσοι ξεκίνησαν το 2013 ως καλλιεργητές, συνεχίζουν, μετά και τη νέα διαδικασία παραχώρησης τεμαχίων γης 50 τετραγωνικών μέτρων εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, που ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες. Στο πλαίσιο αυτής, υπήρξαν και ορισμένοι νέοι καλλιεργητές, στους οποίους παραχωρήθηκε χώρος για την παραγωγή λαχανικών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από πολίτες, για την παραχώρηση κι άλλων τεμαχίων λαχανόκηπων. Ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέων χώρων, για τη διαμόρφωσή τους σε λαχανόκηπους, οι οποίοι θα προστεθούν στους παλιούς. Τα τεμάχια που έχουν ήδη παραχωρηθεί είναι 14 στις Εργατικές Κατοικίες Ασύλου, 48 στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο (σε 3 θέσεις) και 43 στο Ανατολικό Εμπορικό Κέντρο (σε δύο θέσεις). Ο Δήμος Καλαμάτας προέβη σε εκσκαφές και βελτίωση του κηποχώματος, περίφραξη χώρου, εγκατάσταση αρδευτικών δικτύων και χωροθέτηση των τεμαχίων γης. Επίσης, παρέχει το νερό δωρεάν, ενώ οι γεωπόνοι του δίνουν συμβουλές στους καλλιεργητές.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER