Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 16:44

"Δεν θα φανούν ποτέ πρόσφυγες στη Μεσσήνη" εκτιμάει ο Τσώνης

Γράφτηκε από την
"Δεν θα φανούν ποτέ πρόσφυγες στη Μεσσήνη" εκτιμάει ο Τσώνης

Απίθανο θεωρεί ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης να φιλοξενηθούν τελικά πρόσφυγες από τη Συρία σε περιοχή του δήμου, σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πιο πάνω άποψη εκφράστηκε από τον δήμαρχο μετά από σχετική ερώτηση που του απηύθυνε, προ ημερησίας διάταξης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Μάλιστα, ο τέως δήμαρχος εγκάλεσε τον Γ. Τσώνη ότι χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, έσπευσε να υποδείξει στον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, συντονιστή του διυπουργικού για το προσφυγικό, δύο χώρους, στην περιοχή της Μακαρίας -αυτούς που προορίζονταν για την προσωρινή φιλοξενία των τσιγγάνων του δήμου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος δήλωσε ότι ήταν στην πρόθεσή του να ενημερώσει το Σώμα, ωστόσο -όπως είπε- από το γραφείο του υπουργού ζήτησαν άμεση απάντηση και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η δική του εκτίμηση είναι ότι μάλλον “δεν θα φανούν ποτέ πρόσφυγες στη Μεσσήνη”, υπενθυμίζοντας ότι διαψεύστηκαν όσοι διέδιδαν φήμες για μεταφορά προσφύγων σε διάφορες περιοχές του δήμου, όπως στην Τρίοδο, την Ανάληψη ή την Ανδρούσα.


NEWSLETTER