Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 18:48

Δύο ζώνες στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Δύο ζώνες στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 

Σύσκεψη για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δημήτριος Οικονόμου, καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και 15 υπηρεσιακά και αυτοδιοικητικά στελέχη του Δήμου Καλαμάτας, που ασχολούνται με ευρωπαϊκά προγράμματα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναπτύχθηκε η ανάγκη εκπόνησης Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ), στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ), απαραίτητη προϋπόθεση αναφορικά με το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

Μετά από διαλογική συζήτηση, επήλθε συμφωνία και θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, σχετικά με την εκπόνηση μελετών για το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. Οι διαδικασίες για την παραγωγή των μελετών ξεκινούν άμεσα και θα γίνουν δημόσιες διαβουλεύσεις με την κοινωνία και φορείς.
Πρόκειται για μία εξαιρετική, στο πλαίσιο των συνθηκών που επικρατούν, ευκαιρία για την ανάπτυξη της Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη έχουν ενταχθεί -όσον αφορά στην Πελοπόννησο- η Καλαμάτα και το δίπολο Αργους - Ναυπλίου. Αναμένεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εκδώσει σχετική πρόσκληση γύρω στον Οκτώβριο.
Για την Καλαμάτα έχει αποφασισθεί να γίνει ένταξη στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη δύο περιοχών:
α. της παραλιακής ζώνης από τον Κορδία μέχρι το "Filoxenia" και με βάθος μέχρι περίπου το ύψος της οδού Kρήτης
β. του ευρέος Ιστορικού Κέντρου, δηλαδή της περιοχής που οριοθετείται ως εξής: Παν. Καίσαρη - Φαρών - πλατεία Φραγκόλιμνας - Υπαπαντής - Αριστομένους.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER