Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 17:48

Ενταση στη Μεσσήνη για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενταση στη Μεσσήνη για το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος 

Ενταση, για μία ακόμα φορά, προκάλεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης το θέμα του οδικού άξονα Ριζόμυλος – Καλαμάτα, καθώς ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Τσώνη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλου, ο οποίος και ζήτησε ενημέρωση για το εν λόγω θέμα στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία.

Η ένταση μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησε όταν ο Στ. Αναστασόπουλος ζήτησε από τον δήμαρχο να ξεκαθαρίσει αν η δημοτική αρχή επιθυμεί τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου ή τη νέα παραλιακή χάραξη, με τον Γ. Τσώνη να κατηγορεί τον τέως δήμαρχο ότι επί των ημερών του δεν είχε υπάρξει καμία μέριμνα εκ μέρους του για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δήμου.

Από την πλευρά του, ο Στ. Αναστασόπουλος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι αποφεύγει επί της ουσίας να πάρει θέση ως προς το ποιον δρόμο επιθυμεί -αν δηλαδή επιλέγει τη βελτίωση του υφιστάμενου σύμφωνα με μελέτη που πρόκειται να εκπονήσει ο “Μορέας” ή την παραλιακή χάραξη ενός νέου δρόμου σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί με δαπάνες του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Απαντώντας ο δήμαρχος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι είτε η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, είτε ο νέος παραλιακός άξονας -με την απολύτως απαραίτητη, όπως είπε, προϋπόθεση δημιουργίας καθέτων δρόμων προς το εσωτερικό του Δήμου Μεσσήνης και συγκεκριμένα προς Μεσσήνη, Ανάληψη και Βελίκα-, είναι προς το συμφέρον της πόλης και του δήμου.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν απορρίπτει τη νέα χάραξη, αν και -όπως υπενθύμισε- την προηγούμενη τετραετία είχε, ως δημοτικός σύμβουλος, ταχθεί εναντίον της, επισήμανε ωστόσο ότι η δαπάνη για έναν νέο δρόμο φαίνεται να είναι εξαιρετικά μεγάλη -φθάνοντας, όπως είπε τα 175.000.000 ευρώ-, σε αντίθεση με το κόστος βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου, το οποίο κινείται σε πιο λογικά πλαίσια σύμφωνα με τον Γ. Τσώνη, καθώς υφίστανται ήδη απαλλοτριώσεις εκατέρωθεν.

Παρεμβαίνοντας ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης πρότεινε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία θα αναλυθούν όλες οι παράμετροι έτσι ώστε το Σώμα να αποφασίσει οριστικά ποια θέση θα λάβει για τον συγκεκριμένο δρόμο.

Στη δική του τοποθέτηση, τέλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η μελέτη για το νέο δρόμο -στην οποία έχουν ενσωματωθεί οι επισημάνσεις που έκανε το Σώμα πριν 2 χρόνια- εκκρεμεί στο Τεχνικό Συμβούλιο του υπουργείου Υποδομών. Παράλληλα πρόσθεσε ότι μόλις το υπουργείο δώσει εντολή στον “Μορέα” να εκπονήσει τη μελέτη βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου και ο δήμος λάβει τη σχετική ενημέρωση, θα συγκληθεί τότε το Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφανθεί σχετικά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER