Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 20:18

Υπέρ της περιφερειακής ΣΔΙΤ το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης 

Γράφτηκε από την
Υπέρ της περιφερειακής ΣΔΙΤ το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης 

 Ανάλογη θέση με αυτή της Καλαμάτας, ως προς τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την διαχείριση των σκουπιδιών, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, το οποίο συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα εκτός ημερησίας διάταξης την Τετάρτη το βράδυ.

Συγκεκριμένα, το Σώμα ενέκρινε το σενάριο της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ, αποδεχόμενο ωστόσο μόνο την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα που προβλέπει η εν λόγω σύμβαση, ενώ για την επεξεργασία της υπόλοιπης ποσότητας προτείνει να δημιουργηθούν τοπικές μονάδες κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί ένταση μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Τσώνη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλου, ο οποίος -με αφορμή το πρόσφατο “μπλόκο” από τη δημοτική αρχή στον εργολάβο που έχει αναλάβει την εξυγίανση του ΧΑΔΑ στα Λιμενικά- κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι δεν ενεργεί στην κατεύθυνση της προσωρινής διαχείρισης, κάτι που ο Γ. Τσώνης απέρριψε -“δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να αναζητούμε χώρους” σημείωσε.

“Οσο είμαι δήμαρχος δεν θα ''χώνονται'' σκουπίδια στα Λιμενικά” συνέχισε ο Γ. Τσώνης, επισημαίνοντας ότι “την εξυγίανση του χώρου θα την κάνουμε όπως θέλουμε εμείς” ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: “Η κυβέρνηση και ο Τατούλης να βρουν τρόπο να σταματήσει η ρύπανση στα Λιμενικά”.


NEWSLETTER