Σάββατο, 09 Ιουλίου 2016 19:06

Δημοπράτηση έργων 280.000 ευρώ στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Τη δημοπράτηση έργων ύψους περίπου 280.000 ευρώ αποφάσισε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, εγκρίνοντας τις σχετικές δαπάνες και καθορίζοντας τους όρους των διαγωνισμών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε στις 18 Ιουλίου θα γίνει ο πρόχειρος διαγωνισμός «κατασκευής πίλαρ φωτισμού κοινόχρηστων χώρων» προϋπολογισμού 2.9997 ευρώ με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, η οποία αφορά την τοποθέτηση 50 πίλαρ σε όλο το δήμο. Στις 20 Ιουλίου θα γίνει δημοπρασία για το έργο «Δημοτική οδοποιία Μαραθόπολης» προϋπολογισμού 29428 ευρώ με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ 2016. Στις 21 Ιουλίου θα γίνει ο πρόχειρος διαγωνισμός «Βελτίωση Αθλητικού Κέντρου Αγρίλη» προϋπολογισμού 14.999 ευρώ με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ 2016 όπου θα γίνει αποξήλωση της παλιάς περίφραξης και κατασκευή νέου τμήματος.

Στις 2 Αυγούστου θα γίνει ο ανοικτός διαγωνισμός «Δημοτική Οδοποιία Κυπαρισσίας» προϋπολογισμού  110.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους και στις 3 Αυγούστου ο διαγωνισμός «Προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών» προϋπολογισμού 93.427 ευρώ με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, καθώς όπως τόνισε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου οι παιδικές χαρές πρέπει να είναι πιστοποιημένες για την ασφάλεια των παιδιών.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η έγκριση πρακτικών για διαγωνισμούς που έχουν γίνει - και πιο συγκεκριμένα: Για την συντήρηση αγροτικών οδών ΔΕ Αετού όπου ανάδοχος αναδείχθηκε ο Χρίστος Δριμής με προσφορά έκπτωσης 5%. Για συντήρηση αγροτικών οδών ΔΕ Αυλώνος όπου ανάδοχος είναι η Παναγιώτης Σπυρόπουλος με έκπτωση 5%. Επίσης εγκρίθηκαν τα πρακτικά για την εκμίσθωση του τουριστικού περιπτέρου Κυπαρισσίας. Απορρίφθηκε ένσταση του μοναδικού συμμετέχοντα στο διαγωνισμό προμήθεια πλαστικών κάδων αποκομιδής απορριμμάτων, για τον οποίο η επιτροπή του διαγωνισμού δεν είχε προχωρήσει σε άνοιγμα της οικονομικής του προσφοράς κρίνοντας ότι το δείγμα κάδου που είχε παρουσιάσει δεν ανταποκρινόταν στις ελάχιστες απαιτήσεις που είχαν καθοριστεί.

Τέλος, η επιτροπή αποφάσισε την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας με την οποία ο δήμος καλείται να πληρώσει σε εργολάβο οφειλές 10.737 ευρώ συν τόκους 1.603 ευρώ. Οπως διευκρίνισε η πρόεδρος της επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου τα ποσά αφορούσαν εργασίες που είχαν γίνει το 2013 στην ΔΕ Αυλώνας, και σε ερώτηση του συμβούλου Αλέκου Κουντρουμπή για το ποιος είχε παραλάβει τα σχετικά έργα, απάντησε «οι τότε αρμόδιοι αντιδήμαρχοι της ΔΕ και των έργων».

Κ.Μπ.