Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 14:10

Ο Παρασκευόπουλου σε Ράφτη, Δημητσάνα, Ζάτουνα, Μελισσόπετρα και Καρκαλού

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευόπουλος, χθες περιόδευσε στους δήμους Ηραίας και Δημητσάνας, συναντήθηκε με κατοίκους στη Μελισσόπετρα, στη Ζάτουνα, στη Δημητσάνα και την Καρκαλού και μίλησε σε μεγάλες συγκεντρώσεις στου Ράφτη και στη Δημητσάνα. Στη Ζάτουνα, επισκέφθηκε το ιστορικό καφενείο όπου ήταν το στέκι του Μίκη Θεοδωράκη κατά την περίοδο της εκτόπισής του από τη Χούντα, και ξεναγήθηκε στο Μουσείο Μίκης Θεοδωράκης. Κατά την έξοδό του από το Μουσείο, δήλωσε: Αισθάνομαι δέος για μέσα από τη μεγάλη διαδρομή  αυτής της τεράστιας προσωπικότητας, του αγαπητού φίλου Μίκη Θεοδωράκη, αποτυπώνεται η Οδύσσεια του Ελληνικού έθνους. Η Χούντα επέλεξε την όμορφη και θεϊκή Ζάτουνα, για να εκτοπίσει το Μίκη Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι θα τον φιμώσει και θα τον απομονώσει από τον Ελληνικό λαό. Το αποτέλεσμα ήταν αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Από τα μυθικά Αρκαδικά βουνά, ο μεγάλος Θεοδωράκης, έστειλε σε όλον τον κόσμο μηνύματα αλληλεγγύης και αντιδικτατορικού αγώνα. Όχι μόνο δεν τον φίμωσαν πολιτικά. Αλλά σε αυτόν τον ιερό τόπο εμπνεύστηκε ένα  σημαντικό μέρος του μεγάλου πολιτιστικού – μουσικού του έργου. Η Ζάτουνα έγινε η δεύτερη πατρίδα του. Εκ μέρους του Γορτυνιακού λαού, του εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι ο δικός μας άνθρωπος. Για χρόνια με τιμά η προσωπική φιλία του και μας συνδέουν κοινές προσπάθειες σε φιλειρηνικές και αντιπολεμικές πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια. Θα συνεργασθώ μαζί του και με τους συνεργάτες του για να κάνουμε το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη πιο φωτεινό. Σύμβολο της Δημοκρατίας, των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων. Ένα Μουσείο Ευρωπαϊκής  αναφοράς, με επίκεντρο τα πολιτικά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα, ζωντανό Μουσείο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο Μίκης Θεοδωράκης, στην αντιπροσωπεία που τον συνόδευε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος – τραγουδιστής Μπάμπης  Τσέρτος και η Νάντια Καραγιάννη.
Μετά τη Ζάτουνα, στην έδρα του δήμου, στην ιστορική Δημητσάνα, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και είχε ενημερωτική συνάντηση, σε φιλικό κλίμα, με το δήμαρχο Δημητσάνας κ. Τάσο Βλάχο. Ο υποψήφιος, ενημερώθηκε από το δήμαρχο για τα προβλήματα της Δημητσάνας, όπως η έλλειψη βιολογικού και σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου, υπογράμμισε την αναγκαιότητα για μια πιο σύγχρονη και περιβαλλοντική διαχείριση των σκουπιδιών και τέλος, ανέπτυξε το όραμα και το σχέδιο για τη Γορτυνία, όπου η Δημητσάνα, όχι μόνο ως έδρα του δήμου, αλλά και ως πόλη,  που φέρνει τεράστια φορτία ιστορίας και πολιτισμού, θα είναι πρωταγωνιστής σε αυτήν την προσπάθεια των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών. Για να φύγει η Γορτυνία από το τέλμα και την εγκατάλειψη.
Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, στους δρόμους της Δημητσάνας,  σε ένθερμο κλίμα, συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες, για την προοπτική της περιοχής. Και ο δήμαρχος Δημητσάνας και οι κάτοικοι επικρότησαν την απόφαση του υποψήφιου δημάρχου να συγκροτήσει στο δήμο Δημητσάνας, κυριολεκτικά ένα νεανικό ψηφοδέλτιο, από άνδρες και γυναίκες που οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει, τα τελευταία χρόνια, και δουλεύουν, ως επιχειρηματίες ή εργαζόμενοι, στον τόπο που γεννήθηκαν ή προέρχονται.
Σημείωσαν ότι πρόκειται για έναν ισχυρό συμβολισμό, και από τη Δημητσάνα, την πρωτεύουσα του νέου δήμου, στέλνεται ένα  μήνυμα ανανέωσης, επιστροφής και επανεγκατοίκησης στην ερημοποιημένη Γορτυνία.
Κατά την χθεσινή ημέρα ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος είχε σύσκεψη με τους υποψηφίους του δήμου Τρικολώνων.
Στη συγκέντρωση στη Δημητσάνα, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι δήμαρχοι Δημητσάνας Τάσος Βλάχος και ο δήμαρχος Τρικολώνων και πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ Γιώργος Μπαρούτσας.
Στου Ράφτη, κατά την επίσκεψή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Γεωργακοπούλειου Πνευματικού Ιδρύματος. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Γεωργακόπουλος, παραβρέθηκε στη συνέχεια, στη συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου και απηύθυνε θερμή πρόσκληση προς τους παραβρισκόμενους να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια του Παρασκευά Παρασκευόπουλου, γιατί πιστεύει ακράδαντα, όπως τόνισε, ότι κάτι καινούργιο γεννιέται για τη Γορτυνία.
Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER