Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 13:28

Κανάκης: “Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος” 

Γράφτηκε από την
Κανάκης: “Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος” 

Βολές κατά του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη εξαπολύει με γραπτή δήλωση του ο επικεφαλής της “Κοινωνίας σε Κίνηση” Ηλίας Κανάκης. Αναλυτικά η δήλωση: “ Για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης απαξιώνει το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής μας, δείχνοντας την αντίληψή του για τη λειτουργία του ανώτερου θεσμικού οργάνου της πόλης μας. Ο κ. Καφαντάρης δεν έθεσε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο τον αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), παρά το γεγονός ότι έχει στα χέρια του την εν λόγω μελέτη και παρά το γεγονός ότι αφορά το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο κ. Καφαντάρης δεν παρουσίασε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο την εν λόγω μελέτη με αποτέλεσμα να μην έχουν γνώση οι δημοτικοί σύμβουλοι τα στοιχεία που αφορούν τόσο στην Αποκεντρωμένη Διαχείριση, όσο και τα στοιχεία που αφορούν στην Περιφερειακή Διαχείριση. Την ίδια στιγμή η εν λόγω μελέτη έχει ήδη παρουσιαστεί και συζητηθεί στα δημοτικά συμβούλια των δύο μεγαλύτερων δήμων της Μεσσηνίας (Καλαμάτας και Μεσσήνης). 

Με την πρακτική του αυτή ο κ. Καφαντάρης εφαρμόζει το γνωστό στον ίδιο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» καθώς με δική του απόφαση, και όχι του δημοτικού συμβουλίου, θα αποφανθεί για το ποιο από τα δύο σχέδια είναι προς το συμφέρον του δήμου μας και των δημοτών του. Κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους, και ως εκ τούτου και κανένας δημότης, δεν έχει ενημερωθεί για το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος των προτεινόμενων λύσεων, κανείς δεν γνωρίζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο προτεινόμενων λύσεων. Ο κ. Καφαντάρης, αυτή τη στιγμή, είναι ο μοναδικός άνθρωπος στο δήμο Πύλου – Νέστορος, που γνωρίζει τα οικονομοτεχνικά στοιχεία της μελέτης και ο μοναδικός άνθρωπος που θα αναλάβει το φορτίο να δεσμεύσει το δήμο Πύλου – Νέστορος για τις επόμενες δεκαετίες. 

Οι δημόσιες, δε, τοποθετήσεις του κ. Καφαντάρη και η υιοθέτηση του μοντέλου διαχείρισης που προτείνει ο αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ (ΣΔΙΤ), δείχνουν ότι ο κ. Δήμαρχος έχει λάβει τις αποφάσεις του εδώ και καιρό. Προφανώς δεν τον αγγίζουν οι καταγγελίες της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου που μιλούν για «πειραγμένη» μελέτη του ΦΟΔΣΑ με απώτερο στόχο να στραφούν οι δήμοι προς την λύση της περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Επειδή θεωρούμε ότι η στάση του κ. Καφαντάρη δεν συνάδει ούτε με τον ρόλο του δημάρχου, αλλά ούτε με τον ρόλο του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, 

Επειδή θεωρούμε ότι ο κ. Καφαντάρης λειτουργεί «εν κρυπτώ» σε σχέση με το σημαντικότερο πρόβλημα του δήμου μας, 

Επειδή, όπως αντιλαμβανόμαστε εμείς της δημοκρατία και τους κανόνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεωρούμε ότι ο κ. Καφαντάρης λειτουργεί εντελώς αντιδημοκρατικά και αντιαυτοδιοικητικά, 

Καταγγέλλουμε τον κ. Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος στους δημότες του δήμου μας: 

Ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να προστατεύσει και να διασώσει τους πολιτικούς του φίλους, ότι εξυπηρετεί άσχετα με την τοπική αυτοδιοίκηση και το δήμο μας συμφέροντα, ότι σκοπίμως υποβαθμίζει τη λειτουργία του θεσμικού οργάνου του δήμου μας (Δημοτικό Συμβούλιο), ότι άγεται και φέρεται κατόπιν εντολών από πολιτικά κέντρα, ότι παγιδεύει για δεκαετίες τους κατοίκους των περιοχών μας, ότι – τέλος – αποτελεί έναν επικίνδυνο δήμαρχο για τον τόπο μας. 

Κ. Καφαντάρη, σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να αναλογιστείτε το έγκλημα που πάτε να διαπράξετε εναντίον του δήμου μας και των κατοίκων του, σας καλούμε - έστω και την τελευταία ώρα- στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ με θέμα τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ να ζητήσετε την αναβολή Κοινωνία σε Κίνηση 

Ο επικεφαλής, Ηλίας Κανάκης   απόφασης και να αποχωρήσετε από τη διαδικασία. Αλλιώς, είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την οικονομική ζημιά που θα υποστούν για τις επόμενες δεκαετίες οι δημότες της περιοχής μας” 


NEWSLETTER