Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 21:13

Αμερικάνικες επενδύσεις στη Μεσσηνία βλέπει ο πρέσβης

Γράφτηκε από την
Αμερικάνικες επενδύσεις στη Μεσσηνία βλέπει ο πρέσβης

Το ενδεχόμενο η Καλαμάτα και γενικότερα η Μεσσηνία να φιλοξενήσουν τα επόμενα χρόνια επενδύσεις αμερικανικών κεφαλαίων στον τομέα του τουρισμού -και όχι μόνο- ήταν το βασικό αντικείμενο της χθεσινής επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, στην περιοχή μας.
Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ο κ. Σμιθ φάνηκε εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές του τόπου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αγροτική παραγωγή, με έμφαση στην ελιά και το ελαιόλαδο που όπως είπε είναι παγκοσμίως γνωστά.
“Τώρα που επισκέφτηκα στην περιοχή σας μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί επιλέγουν να την επισκέπτονται. Ελπίζω στο μέλλον να έρθουν ακόμα περισσότεροι Αμερικανοί” επεσήμανε ο κ. Σμιθ. Ο πρέσβης των ΗΠΑ αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της χώρας του με την Ελλάδα, ως συνέχεια της αναφοράς του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στα 2,5 εκατ. ομογενών που διαμένουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Από τις δηλώσεις του κ. Σμιθ δεν θα μπορούσε να λείπει και η διεθνής οικονομική κρίση, για την οποία σημείωσε ότι η χώρα του πλήττεται σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι η Ελλάδα - επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να υπάρξουν κοινές διακρατικές δράσεις με στόχο την εξισορρόπηση της κατάστασης.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του κ. Σμιθ ήταν προγραμματισμένη εδώ και 1 μήνα, αλλά κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό από τους παράγοντες του Δήμου Καλαμάτας για λόγους ασφαλείας.  Χθες πάντως ο δήμαρχος Παν. Νίκας προανήγγειλε επίσκεψη και του Ρώσου πρέσβη στη Μεσσηνία το επόμενο διάστημα.


NEWSLETTER