Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 08:11

Σε Αλειφέρη και Νίκα, νέος και αποχωρών διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού

Γράφτηκε από την
Σε Αλειφέρη και Νίκα, νέος και αποχωρών διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού

Το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη επισκέφθηκαν χθες ο νέος διοικητής του 9ου Σ.Π. - συνταγματάρχης Αναστάσιος Κολέζας και ο αποχωρών - συνταγματάρχης Δημήτριος Αρβανίτης.

Ο κ. Κολέζας προέρχεται από φοίτηση στη Σχολή Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ, κατάγεται από την Αθήνα και η σύζυγός του από την Καλαμάτα. Ο κ. Αρβανίτης μετατίθεται στην Τρίπολη ως υποδιοικητής της ΔΙΚΕ (Διοίκησης Κέντρων). Η τελετή παράδοσης - παραλαβής θα πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, αύριο στις 10 το πρωί.

Στο Δημαρχείο ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας μάχεται σε κάθε ευκαιρία για το στρατόπεδό μας, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδος και ευτύχησε να έχει άριστους διοικητές». Ζήτησε τη συνεργασία του 9ου Σ.Π. ώστε «να ανασυστήσουμε την κεντρική πύλη στο χώρο του παλιού στρατοπέδου, στο σημείο όπου βρισκόταν, νότια του γηπέδου του Μεσσηνιακού» και ανέφερε ότι δίπλα σε αυτή την πύλη θα τοποθετηθεί και η προτομή του στρατηγού Κετσέα, η οποία αυτή τη στιγμή είναι στην περιοχή του Πανεπιστημίου. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα γίνει και μία εκδήλωση ιστορικής μνήμης για την προσφορά του 9ου Σ.Π. στην πατρίδα.
Στο Διοικητήριο Μεσσηνίας ο κ. Αρβανίτης ευχαρίστησε την κ. Αλειφέρη για την καλή συνεργασία σε όλα τα ζητήματα και η αντιπεριφερειάρχης εξήρε το έργο του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Καλή επιτυχία ευχήθηκε επίσης και στο νέο διοικητή, επισημαίνοντας πως «η καλή συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλες οι νέες προκλήσεις που διαφαίνεται πως θα προκύψουν σε σχέση με το ιστορικό 9ο Σ.Π. Καλαμάτας, το οποίο είναι μεγίστης σημασίας για τη Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου».


NEWSLETTER