Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016 14:06

Μάκαρης και Αντωνόπουλος μαζί κατά της δημοτικής αρχής 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μάκαρης και Αντωνόπουλος μαζί κατά της δημοτικής αρχής 

«Δεν θα ακολουθήσουμε τον δήμαρχο στις ύβρεις και τις προσωπικές επιθέσεις» δήλωσε χθες το μεσημέρι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Δημαρχείο Καλαμάτας, από κοινού με τον επικεφαλής της τρίτης ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλη Αντωνόπουλο.

Με αφορμή την επεισοδιακή αποχώρηση του συνδυασμού του από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως διαμαρτυρία για τη στάση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα απέναντι στο πρόσωπό του, ο Μ. Μάκαρης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Νίκας, αντί να απαντήσει με επιχειρήματα στην κριτική και τις θέσεις μας, προχώρησε σε ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στην ατελέσφορη αυτή πρακτική του».

Από την πλευρά του, ο Μ. Αντωνόπουλος έκανε λόγο για γενικότερη δυσλειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ξεφεύγει από τον κανονισμό, παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι ο δήμαρχος έχει υποβαθμίσει τον ρόλο της προέδρου. Την ίδια στιγμή καταδίκασε τη στάση του δημάρχου, τόσο απέναντι στον Μ. Μάκαρη προχθές -μιλώντας για «χτύπημα κάτω από τη μέση» και «προσωπικές αιχμές»- όσο και γενικά απέναντι στις μειοψηφίες παλιότερα. Πρότεινε δε, καταλήγοντας, να επαναπροσδιοριστεί η σωστή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, καλώντας την πρόεδρο να οργανώσει σύσκεψη με τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας του Σώματος.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Επανερχόμενος ο Μ. Μάκαρης στα θέματα που συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση, επέκρινε δριμύτατα τη δημοτική αρχή για προχειρότητα και έλλειψη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.

Αναφερόμενος στο θέμα του ανοιχτού θεάτρου, είπε ότι έμειναν αναπάντητα τα ερωτήματα του συνδυασμού του για τις ελλείψεις μελετών, ενώ -ερωτώμενος σχετικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο χώρος φέρεται να ανήκει σε ιδιώτες- δήλωσε ότι και αυτό είναι απόδειξη της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα της πόλης η δημοτική αρχή.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ο Μ. Μάκαρης καταδίκασε την πρόθεση που εξέφρασε ο δήμαρχος να διακοπεί η λειτουργία του κολυμβητηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή της Καλαμάτας, ενώ επέκρινε την απαξίωση που εξέφρασε ο δήμαρχος στην πρότασή του για την εγκατάσταση αυτόματων απινιδωτών σε σημεία συγκέντρωσης στην Καλαμάτα.

Β.Γ.Μ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER