Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 20:05

Επίσκεψη στο Χαλντενσελέμπεν πραγματοποιεί αντιπροσωπεία του Δήμου Ευρώτα

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη στο Χαλντενσελέμπεν πραγματοποιεί αντιπροσωπεία του Δήμου Ευρώτα

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί αντιπροσωπεία του Δήμου Ευρώτα, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Γρυπιώτη, στο Δήμο Χαλντενσελέμπεν της Γερμανίας, ύστερα από πρόσκληση της Γερμανίδας δημάρχου Ρεγκίνας Μπλένκλε, προκειμένου να παραστούν και να συμμετάσχουν στον καθιερωμένο εορτασμό της παλαιάς πόλης και θα συζητήσουν την εμβάθυνση της διαδημοτικής συνεργασίας σε πολιτικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Την αποστολή του Δήμου Ευρώτα υποδέχτηκε σήμερα το πρωί η δήμαρχος Ρεγκίνα Μπλένκλε και ο τέως έπαρχος Ιοάχιμ Βίντγεν, οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά τους για την πραγματοποίηση της επίσκεψης και την πεποίθηση ότι οι αγαστές σχέσεις μεταξύ των Δήμων Ευρώτα και Χαλντενσλέμπεν θα αποτελέσουν το εφαλτήριο μιας εποικοδομητικής συνεργασίας.

Σήμερα το απόγευμα, αποστολή θα ξεναγηθεί στον χώρο των εορτασμών της παλαιάς πόλης, ενώ αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στο κτίριο του σχολείου Marie-Gerike και συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου, του Κοινοβουλίου του κρατιδίου και άλλων πολιτικών φορέων.

Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούν τον εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό του Χαντενσλέμπεν, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην πόλη του Μαγδεμβούργου, θα παραστούν στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων διασκέδασης και άθλησης στο Rolandgarden και θα παρακολουθήσουν στις εργασίες της ημερίδας με θέμα «Εκπαίδευση Ελλήνων Νέων στην περιοχή του Χαλντενσλέμπεν - Δυνατότητες χρηματοδότησης».

Η Φιλαρμονική Κροκεών, που συμμετέχει στην επίσκεψη θα συμμετάσχει στην παρέλαση για τον εορτασμό της παλαιάς πόλης και επιπρόσθετα θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα στο δημαρχείο του Χαλντενσλέμπεν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER