Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 12:25

Περιοδεία του Πέτρου Τατούλη στην Αρκαδία

Γράφτηκε από την
Περιοδεία του Πέτρου Τατούλη στην Αρκαδία

Στο νομό Αρκαδίας περιόδευσε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου  ο κ. Τατούλης στα πλαίσια της  προεκλογικής του εκστρατείας.  
Ο υποψήφιος  περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφτηκε  αρχικά το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τις ελλείψεις και τις ανάγκες της μονάδας, ενώ κατά την περιήγησή του σ’ αυτή συνομίλησε και με ασθενείς. Ο κ. Τατούλης δείχνοντας το ενδιαφέρον του στους νοσηλευόμενους, τους διαβεβαίωσε ότι θα βελτιώσει τις συνθήκες και τις παροχές στον τομέα της υγείας.
Στα πλαίσια της περιοδείας του ο κ. Τατούλης επισκέφτηκε και το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου και συζήτησαν για τα προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα υγείας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Ο κ. Τατούλης ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και είδε κάποιους θαλάμους με ασθενείς στους οποίους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και υποσχέθηκε ότι «θα υλοποιήσει προγράμματα που θα στηρίξουν όχι μόνο τις ευπαθείς ομάδες, αλλά όλους όσους ζουν στην περιφέρεια και δικαιούνται να απολαμβάνουν την ιατρική περίθαλψη με τις κατάλληλες συνθήκες και με την ποιότητα που της αρμόζει – αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη».
Μετά το νοσοκομείο ο κ. Τατούλης επισκέφτηκε το ΙΚΑ  Τρίπολης όπου το προσωπικό και η διοίκηση τον υποδέχτηκαν κι εκεί θερμά. Εξηγώντας στους συνομιλητές του τις αλλαγές που προβλέπει ο σχεδιασμός του συνδυασμού,ο κ. Τατούλης, υπογράμμισε: « θα αναβαθμίσουμε τις Κοινωνικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες Υγείας. Θα ενισχύσουμε τους φορείς παροχών κοινωνικών υπηρεσιών. Αυτός είναι άλλωστε ο κεντρικός στόχος του συνδυασμού μας και θα το πετύχουμε με τη δική σας στήριξη».
Εν συνεχεία ο κ. Τατούλης μετέβη στη ΔΕΗ και στις οικονομικές υπηρεσίες. Στην εφορία Τρίπολης οι εργαζόμενοι και η διεύθυνση, επεφύλασσαν στον υποψήφιο περιφερειάρχη θερμή υποδοχή και κουβέντιασαν μαζί του για την πορεία της οικονομίας και το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Ο κ. Τατούλης μιλώντας για τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν το συνδυασμό και το πρόγραμμά του είπε χαρακτηριστικά: «το μείζον πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα, αλλά η ορθολογική και χρηστή τους διαχείριση. Εμείς λοιπόν λέμε ότι θα υπηρετήσουμε τη διαφάνεια σε κάθε μας ενέργεια. Διαφάνεια στη διοίκηση. Διαφάνεια στις επιδοτήσεις. Διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων. Διαφάνεια μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Κι αυτό διότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται εν κρυπτώ τον πλούτο της χώρας και τον κόπο των πολιτών της, όταν μάλιστα αυτός ο πλούτος και αυτός ο  κόπος κατασπαταλήθηκε σε αδιέξοδες και αναποτελεσματικές πολιτικές με τρόπο ανήθικο τα τελευταία χρόνια».


Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER