Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 13:15

Μάκαρης κατά Νίκα για τις πλημμύρες 

Γράφτηκε από την
Μάκαρης κατά Νίκα για τις πλημμύρες 

 Το δήμαρχο Καλαμάτας επέκρινε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν την Πέμπτη στη μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τις συνέπειες από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου και την αντιμετώπισή τους.

Ο κ. Μάκαρης κατηγόρησε το δήμαρχο: α) Που δεν πήρε δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αντιπλημμυρικά έργα, γιατί ήταν υψηλό το επιτόκιο. β) Γιατί η Καλαμάτα είναι στη ζώνη υψηλού κινδύνου για πλημμύρες από το 2012 και δεν έχει συγκροτημένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επέκρινε τη δημοτική αρχή για επικοινωνιακή διαχείριση και μετάθεση ευθυνών. Παρατήρησε ότι «διαφάνηκε πως η ΔΕΥΑΚ γνώριζε τα προβλήματα, είχε μια σειρά από μελέτες, αλλά ούτε μία δεν υλοποιήθηκε. Και αν δεν ήταν η πλημμύρα, δε θα γινόταν ούτε ένα έργο».

Ανέφερε ακόμα ότι «από τον αυτοκινητόδρομο και τον περιφερειακό έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα, που τα είχαμε πει από το 2014» και επέκρινε δημοτική αρχή και ΔΕΥΑΚ πως δεν είχε καμία επικοινωνία με το "Μορέα" για τα αντιπλημμυρικά θέματα.

Ο Μ. Μάκαρης σημείωσε πως «πρέπει να διεκδικήσουμε και να φωνάξουμε να οχυρωθεί η Καλαμάτα».

Τέλος, ζήτησε οι 500 οικογένειες να αποζημιωθούν για το σύνολο της καταστροφής που υπέστησαν, να δοθούν αποζημιώσεις για το γεωργικό κεφάλαιο και τις υποδομές, για τις καταστροφές στα καταστήματα, και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί κι οι κατασχέσεις.


NEWSLETTER