Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 20:22

Ρύθμιση για ασφαλιστικές οφειλές ζητεί ο Νίκας 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ρύθμιση για ασφαλιστικές οφειλές ζητεί ο Νίκας 

Γενική ρύθμιση για όλους τους δήμους της Ελλάδας, για τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητεί, εμμέσως, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Διαμαρτύρεται για την ευνοϊκή μεταχείριση δήμων της Αττικής, ενώ στρέφει τα βέλη του και προς την ΚΕΔΕ.

Σε χθεσινή ανάρτηση του δήμου αναφέρεται ότι «σε πρόσφατο δημοσίευμά της (Κυριακή 13 Νοεμβρίου), η "Καθημερινή" αναφέρεται στη ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 535 εκ. ευρώ, εκ μέρους τριών δήμων της Αττικής, οι οποίες θα αποπληρωθούν το αργότερο σε περίπου 2.129 χρόνια! Πρόκειται για τους Δήμους Αμαρουσίου, Πειραιά και Φυλής.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, εδώ και ένα χρόνο, έχει καταγγείλει κατ' επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσίως τη διακριτική μεταχείριση που απολαμβάνουν μερικοί δήμοι. Η μεταχείριση αυτή έγινε πράξη με νόμο, που ψήφισε στα τέλη του 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση και με υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2015 από την τωρινή κυβέρνηση. Κατά σύμπτωση, όλοι οι δήμοι, οι οποίοι εξυπηρετούνται, είναι δήμοι της Αττικής. Το θέμα είναι γιατί δεν γίνεται μία γενική ρύθμιση για όλους τους δήμους της Ελλάδας. Αλλά ποιος να το διεκδικήσει…».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER