Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 13:01

Ο Κατσίβελας στην Πάτρα για θέματα του Δήμου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Την προώθηση ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο Τριφυλίας ζήτησε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Διονύσιο Παναγιωτόπουλο. Η κυκλοφοριακή μελέτη Κυπαρισσίας, ενστάσεις που έχουν γίνει σε δημοπρασίες έργων του Δήμου και ο βιολογικός καθαρισμός Γαργαλιάνων βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής τους συνάντησης στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την κυκλοφοριακή μελέτη Κυπαρισσίας ζητήθηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης, καθώς απομένει μόνο η τελική έγκριση της Αποκεντρωμένης αφού οι παρατηρήσεις που είχαν γίνει για τροποποίηση της έχουν πλέον ενσωματωθεί στη μελέτη. Αυτό που τονίστηκε είναι ότι η έγκριση θα δοθεί άμεσα, δεδομένου ότι επηρεάζεται και το έργο που σχεδιάζει ο δήμος για την ανάπλαση του χώρου στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας όπου βρίσκεται η αγορά της.

Ακόμη συζητήθηκε το θέμα των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί από συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς για την προμήθεια κάδων αλλά και για τον ηλεκτροφωτισμό Μαραθούπολης, με τον δήμαρχο να τονίζει ότι έχουν κατατεθεί οι απόψεις του δήμου και αναμένεται από την Αποκεντρωμένη η τελική απόφαση για να ξέρει και ο δήμος πώς θα κινηθεί.

Σε ό,τι αφορά τον βιολογικό καθαρισμό Γαργαλιάνων από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μένει η έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, ωστόσο έχει προκύψει ένα ζήτημα που μένει να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα και αφορά των αποχαρακτηρισμό 2 χώρων όπου θα γίνουν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου του βιολογικού. Ο ένας από αυτούς είναι 300 και ο άλλος 400 τετραγωνικά. Ο αποχαρακτηρισμός πρέπει να γίνει από το Δασαρχείο και στην συνέχεια ανοίγει ο δρόμος για την τελική υπογραφή της έγκρισης από την Αποκεντρωμένη, ώστε το έργο, ολοκληρωμένο μελετητικά πλέον, να μπορεί να μπει σε χρηματοδοτικό πλαίσιο.

Κ.Μπ.