Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 09:21

Παύση λειτουργίας χωματερών της Πελοποννήσου ζητά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση 

Γράφτηκε από την
Παύση λειτουργίας χωματερών της Πελοποννήσου ζητά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση 

 

Την άμεση παύση λειτουργίας και την αποκατάσταση των χωματερών ζητεί η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων με έγγραφό της και προς δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο γ.γ. Ευάγγελος Καπετάνιος, στο έγγραφό του προς το Δήμο Καλαμάτας, με θέμα τη λειτουργία παράνομων χωματερών και την επιβολή προστίμων, σε συνέχεια απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σημειώνει ότι τις ποινές πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο. Αναφέρει πως υφίσταται νομοθεσία καταλογισμού και επιμερισμού χρηματικών προστίμων, κάνει λόγο για τον επικείμενο υπολογισμό της της τέταρτης εξαμηνιαίας ποινής και επισημαίνει πως τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς δεν είναι πλέον επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Καπετάνιος ζητεί από το Δήμο Καλαμάτας να προβεί άμεσα σε παύση λειτουργίας και αποκατάσταση ΧΑΔΑ και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις προηγηθέντος σχετικού εγγράφου του υπουργείου Περιβάλλοντος, με το οποίο ζητούνταν αποδεικτικά στοιχεία παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης ΧΑΔΑ.
 Από το δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας επισημαίνεται πως έχει κλείσει εδώ και περίπου 7 χρόνια τη χωματερή που διέθετε και η αποκατάστασή της βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 Επίσης, όπως αναφέρεται, ο δήμος έχει απαντήσει στο προηγηθέν έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και δόθηκε διαβεβαίωση από το υπουργείο ότι άλλα στοιχεία δε χρειάζεται να υποβάλει.


 


NEWSLETTER