Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 20:12

Τατούλης - Νίκας για τη λυματολάσπη στη ΜΟΛΑΚ 

Γράφτηκε από την
Τατούλης - Νίκας για τη λυματολάσπη στη ΜΟΛΑΚ 

Την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη διαχείριση της παλιάς λυματολάσπης στη ΜΟΛΑΚ, ζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, σε προχθεσινή τους συνάντηση στην Τρίπολη.

Ακόμα, ο δήμαρχος ζήτησε: α) Να φτιαχθούν κρασπεδόρειθρα 30 πόντων στη νησίδα της Νέας Εισόδου, για μεγαλύτερη ασφάλεια και για να συγκρατείται το χώμα στα φυτά. β) Να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της χωματερής στη Μαραθόλακκα και να παραδοθεί ο χώρος στο ΦοΔΣΑ. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου και από μετέπειτα έντονα καιρικά φαινόμενα καταστράφηκε το έργο της αποκατάστασης που είχε γίνει, με αποτέλεσμα να απαιτείται καινούργια παρέμβαση.

Οσον αφορά τα πολεοδομικά ζητήματα που συζητήθηκαν, ο κ. Νίκας ζήτησε: Την πράξη αναλογισμού για τη διάνοιξη της Ψαρών (από το σούπερ μάρκετ ΑΒ και κάτω). Τη μεμονωμένη πράξη εφαρμογής στην Αγία Παρασκευή, όπου προγραμματίζεται η κατασκευή πλατείας. Σύμφωνα με αυτήν ο δήμος θα πάρει ιδιοκτησία της Μονής Καλογραιών στην περιοχή και θα της δώσει δική του ιδιοκτησία στην οδό Αρτέμιδος. Τροποποιήσεις ρυμοτομικού σχεδίου για το ανοιχτό θέατρο στο φυτώριο δίπλα στο Νέδοντα, καθώς και στα Πλακωτά.


NEWSLETTER