Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 14:13

Περιοδεία Μάκαρη: Χωρίς αγροτικό ιατρείο ο Αμμος - Χωματερό στον Αρι

Γράφτηκε από την

 

Πλημμυρισμένο εδώ και 10 ημέρες παραμένει το κοινοτικό κατάστημα στον Αμμο, καθιστώντας αδύνατη τη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου, το οποίο φιλοξενείται στο συγκεκριμένο κτήριο.

Παράλληλα, στην περιοχή του Αρι, μόλις 500 μέτρα από τα σπίτια και πολύ κοντά σε γεώτρηση, λειτουργεί χωματερή, η οποία συνεχώς μεγαλώνει, με εναπόθεση και νέων σκουπιδιών, δημιουργώντας -μεταξύ άλλων- κινδύνους ρύπανσης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.

Τις πιο πάνω διαπιστώσεις κάνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, σε ανακοίνωσή του, την οποία εξέδωσε -όπως αναφέρει σε αυτή- μετά από επίσκεψή του στις πιο πάνω περιοχές, καθώς υπήρχαν καταγγελίες από δημότες.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή, παραδέχθηκε -διά του αρμόδιου αντιδημάρχου Σαράντου Μαρινάκη- ότι υπάρχει πρόβλημα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Αμμο, πρόσθεσε όμως ότι πλέον έχει επιληφθεί ο δήμος και το θέμα θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο ίδιο ζήτημα αναφερόμενος, εξ άλλου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας παρατήρησε ότι τα αγροτικά ιατρεία είναι αρμοδιότητα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, πρόσθεσε όμως ότι και ο δήμος συνδράμει όσο μπορεί γι’ αυτό και ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να επιληφθεί.

Ο Π. Νίκας, τέλος, μιλώντας για τη νέα χωματερή στα όρια του Αρι, παρατήρησε χαρακτηριστικά ότι «στον Αρι, την Καλαμάτα, το Πλατύ και παντού, επιλέγουμε την εύκολη λύση για τα σκουπίδια που είτε δεν χωράνε στον κάδο, είτε απλώς βαριόμαστε να τα πάμε μέχρι αυτόν».