Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 14:36

Συνάντηση Παρασκευόπουλου με την Αννα Διαμαντοπούλου στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλλου συναντήθηκε στην Τρίπολη ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρ. Παρασκευόπουλος.
Η υπουργός, σε δηλώσεις της, σημείωσε την πολύχρονη φιλία και συνεργασία σε διάφορους τομείς που είχε με τον Παρασκευά Παρασκευόπουλο, τονίζοντας «το ότι πέρασε από τα συνδικάτα και υπηρέτησε το χώρο της εργασίας, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και θήτευσε στην κεντρική πολιτική σκηνή, αποτελούν τρία στοιχεία που συγκροτούν ότι το καλύτερο για τον δήμαρχο που χρειάζεται η Γορτυνία. Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, όπου ένα κομμάτι της κοινωνίας στρέφει τα βλέμματα προς την περιφέρεια, η Γορτυνία, τόνισε η υπουργός, προσφέρεται να γίνει πρότυπο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης. Είμαι σίγουρη, είπε, όχι μόνο για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά, και για το ότι ο φίλος μου ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, από τη θέση του δημάρχου, με τους εξαιρετικούς συνεργάτες που έχει δίπλα του, μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα της ερημοποίησης της Γορτυνίας. Η Γορτυνια έχει μέλλον».
Ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ευχαρίστησε την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, για τη συνάντηση και τα θερμά λόγια υποστήριξης, προς τον ίδιο, το συνδυασμό του  και τη Γορτυνία,  και της ανέπτυξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γορτυνία και ιδιαίτερα τα θέματα παιδείας. Όπως υπογράμμισε, «τα τελευταία χρόνια έχουμε μια δραματική, κατακόρυφη πτώση του μαθητικού πληθυσμού στο δημοτικό και στα νήπια, αφού, μέσα σε μια δεκαετία, τα παιδιά μειώθηκαν από 450 στα 250, και μόλις σε 12 χωριά λειτουργούν σχολεία, σε σύνολο  70 κοινοτήτων».  Η υπουργός και ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας, συζήτησαν για συνεργασία με το υπουργείο, ούτως ώστε να υπάρχει ανάλογη υποστήριξη και στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, μίλησαν για τρόπους υποστηρικτικής διδασκαλίας, στα παιδιά, κυρίως του Λυκείου, και επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, ζήτησε από την υπουργό παιδείας, να υπάρξει ανάμεσα στο νέο δήμο Γορτυνίας και στο  Υπουργείο μια προγραμματική συμφωνία για δύο μεσαία ευέλικτα  - δημοτικά – λεωφορεία, τα οποία θα εξυπηρετούν γενικότερα τους κατοίκους, αλλά, κυρίως, τους μαθητές για να μεταβαίνουν στα σχολεία και στα φροντιστήριά τους.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπαιδευτικοί, ανάμεσά τους και ο Λυκειάρχης Τροπαίων Θεόδωρος Κολοβός.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER