Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 19:02

Συλλογικότητες κατά της ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια της Πελοποννήαου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συλλογικότητες κατά της ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια της Πελοποννήαου

Συλλογικότητες της Πελοποννήσου επιμένουν κατά της πανάκριβης, όπως τη χαρακτηρίζουν, ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισής τους με έμφαση στη διαλογή στην πηγή και την ανάκτηση.

Χθες σε συνάντησή τους στην Τρίπολη αποτίμησαν τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένα όπως μεταξύ άλλων: «Την όψιμη αφύπνιση της Ν.Δ.!!!! για τη ΣΔΙΤ Τατούλη και την απόλυτη ευθύνη του στην υπόθεση της ανύπαρκτης προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο πέντε τουλάχιστον χρόνια. Τη σθεναρή αντίθεση των δήμων της πλειοψηφίας των κατοίκων της Περιφέρειας που ολοένα μεγεθύνεται απέναντι στη ΣΔΙΤ, παρά τις αδυναμίες και υστερήσεις τους και τα ενθαρρυντικά ήδη αποτελέσματα σοβαρών πρωτοπόρων δημοτικών εγχειρημάτων που αναδεικνύουν την ορθότητα της θέσης των συλλογικοτήτων. Την πρόσφατη ανακοίνωση "κύκλων" της διυπουργικής του Μεγάρου Μαξίμου, με την οποία στηρίζεται η ΣΔΙΤ με τα περυσινά φτιασιδώματα της συμφωνίας Φλαμπουράρη-ΤΕΡΝΑ και δωράκια για τους ιθαγενείς κατοίκους της Πελοποννήσου». 

Οι συλλογικότητες και οι πολίτες που πήραν μέρος επέμειναν στην αντίθεσή τους στη ΣΔΙΤ, εκτιμώντας ότι «στην πραγματικότητα είναι βαθύτατα αναχρονιστική, με τριπλάσιο κόστος για τον πολίτη σε σχέση με την τοπική».

Τέλος, συμφώνησαν τέλος να εντείνουν τις κινήσεις τους εν όψει και της επικείμενης σύγκλησης του ΦΟΔΣΑ και δρομολογήθηκαν νέες δράσεις πλατιάς ενημέρωσης και παρεμβάσεις.

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER