Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 21:58

“Αρκάδων κοινόν” κατά Καλλικράτη

Γράφτηκε από την

ΕΚΛΟΓΕΣ…;     ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

 

Εδώ και 10 χρόνια περίπου, το πολιτικό σύστημα που είχαν επιβάλει οι πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο νομό είχε ως αποτέλεσμα την υπανάπτυξη, την ερήμωση των ορεινών περιοχών, την πληθυσμιακή συρρίκνωση.     Τότε, πολίτες της Αρκαδίας ξεκίνησαν μία προσπάθεια συσπείρωσης έξω από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα με στόχο την σύνταξη προγράμματος ανασυγκρότησης του Νομού.
Σε αυτά τα 10 χρόνια, το “Αρκάδων Κοινόν” ανέδειξε σωρεία προβλημάτων, μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα, συνεργάστηκε με φορείς και πολίτες ώστε να υπάρξουν αλλαγές και λύσεις σε πολλά προβλήματα. Επιδιώξαμε την άμεση  συμμετοχή του πολίτη στα κοινά, πεμπτουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Εκφράσαμε με κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μας στον «Καλλικράτη» που καταργεί την τοπική αυτοδιοίκηση κα δημιουργεί μια διοίκηση υποχείρια των κομματικών μηχανισμών. Οι ελληνικές κοινότητες, μια παγκόσμια δημοκρατική παρακαταθήκη, εξαφανίζονται. Το ίδιο γίνεται και με τις Νομαρχίες. Τις Περιφέρειες τις κόβουν και τις ράβουν στα μέτρα τους. Δεν υπάρχει τρόπος να εκφραστούν θεσμικά οι κάτοικοι ενός οικισμού και να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματά τους. 
Ο «Καλλικράτης» όπως και η οικονομική κρίση, είναι αποτελέσματα  της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και του πελατειακού καθεστώτος που έκαναν την χώρα υποτελή, και δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην καθυστερημένη περιοχή μας.  
Το “Αρκάδων Κοινόν” ως ανεξάρτητος Νομαρχιακός συνδυασμός αντικειμενικά δεν μπορεί να συμμετέχει και να νομιμοποιεί τους μηχανισμούς του «Καλλικράτη». Θα συνεχίσουμε όμως την δράση μας με τρόπους αυτοδιοικητικούς στην ουσία τους.
Οι πολίτες της Αρκαδίας οφείλουν να εκφράσουν με οποιονδήποτε τρόπο την αντίθεσή τους στους αντιδημοκρατικούς μηχανισμούς που στήνονται και στην αδιέξοδη πολιτική της υποτέλειας.



Τρίπολη, 28-10-2010