Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 08:52

Σκληρή εβδομάδα με καύσωνα και σκουπίδια και στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Σκληρή εβδομάδα με καύσωνα και σκουπίδια και στη Μεσσηνία

Δύσκολη εβδομάδα ξεκινά και για τους κατοίκους της Μεσσηνίας, μιας και ο όγκος των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί θα μεγαλώσει και η κατάσταση λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών θα γίνει αφόρητη.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών δεν πρόκειται να ξεκινήσει ούτε και σήμερα και κανείς δεν ξέρει αν θα βρεθεί μια λύση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στην Καλαμάτα δόθηκε μια μικρή ανάσα με αποκομιδές που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο κέντρο και την Παραλία αλλά και κοντά σε υγειονομικές και ξενοδοχειακές μονάδες. Από σήμερα όμως θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου, με αποτέλεσμα να μην βγει ξανά κανένα απορριμματοφόρο ή μηχάνημα του δήμου στο δρόμο.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον έως την Πέμπτη, όπως είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισε χθες το μεσημέρι  η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τη νομοθετική ρύθμιση του Πάνου Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων. Παράλληλα, αποφασίστηκε η κατάθεση πρότασης που θα προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που απέρριψαν οι συνδικαλιστές, προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους 6.100 συμβασιούχους - παρατασιούχους για όσους μήνες απαιτηθεί, μέχρι να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αιτηθούν πρόσθετες προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους στον συγκεκριμένο τομέα.

ΠΑΤΟΥΛΗΣ

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει μια λύση που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ταυτόχρονα θα συμβάλει προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις πόλεις μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι «με τον ερασιτεχνικό τρόπο που χειρίζονται το θέμα συμβάλλουν, ηθελημένα ή μη, στην είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους δήμους». Ο κ. Πατούλης, αφού υποστηρίζει ότι για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί «δεν ευθύνονται ούτε οι δήμαρχοι ούτε οι εργαζόμενοι στους δήμους», αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στη σημερινή, έκτακτη συνεδρίασή του, θα αποφασίσει «υπεύθυνα για τη στάση που θα κρατήσουν οι δήμοι».


NEWSLETTER