Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 08:49

Δεν αποκλείει τίποτα ο Νίκας με αφορμή δημοσιεύματα για τη Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

 

Με… χρησμό που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για το πολιτικό του μέλλον, προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσει τη σχέση του και επαφή για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις τόσο με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας απαντώντας στο ρεπορτάζ και το σχόλιο της “Ε” που έγιναν με αφορμή όσα έγραψαν τα «Παραπολιτικά», ανάρτησε την εξής δήλωση: 

«Το πολιτικό ενδιαφέρον μου στοχεύει αποκλειστικά στην επίλυση των προβλημάτων και το μέλλον της Καλαμάτας. Τα παραπάνω υπηρετούνται, μεταξύ άλλων, με τη δημιουργική συνεργασία με τον περιφερειάρχη και γενικά την περιφερειακή αρχή αλλά και με την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά στελέχη. Επομένως, τα διάφορα δημοσιεύματα για δήθεν διεκδίκηση αξιωμάτων από το δήμαρχο Καλαμάτας είναι εκτός πραγματικότητας και δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της πόλης και του δήμου».

Ουσιαστικά ο κ. Νίκας δεν ξεκαθαρίζει αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας στις εκλογές του 2019, αν θα επιλέξει να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ή αν θα προτιμήσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές. Είναι προφανές ότι ο κ. Νίκας δεν έχει πάρει ακόμα τις αποφάσεις του και ότι αυτές θα εξαρτηθούν τόσο από τον εκλογικό νόμο, με τον οποίο θα γίνουν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Αν διαπιστώσει ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές γίνουν με απλή αναλογική δεν αποκλείεται να “δραπετεύσει” προς την κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς ο συγκεντρωτικός τρόπος με τον οποίο διοικεί το δήμο αποκλείει τις συνεργασίες με άλλες παρατάξεις. Αν όμως οι αυτοδιοικητικές εκλογές γίνουν με το υπάρχον εκλογικό σύστημα ο κ. Νίκας θα ανακοινώσει τις προθέσεις του την τελευταία στιγμή και αφού έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι. Συγκεκριμένα, αν δει ότι δεν έχει ισχυρό αντίπαλο απέναντί του δεν αποκλείεται να διεκδικήσει μια 4η θητεία στο Δήμο Καλαμάτας. Αν έχει ισχυρό αντίπαλο και μικρές πιθανότητες επανεκλογής δεν θα είχε αντίρρηση να δοκιμάσει την τύχη του στην Περιφέρεια, ειδικά αν εξασφαλίσει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση δεν θα έλεγε όχι και για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η ηγεσία του κόμματος έχει ξεκαθαρίσει, για να αποφύγει τον εμφύλιο, ότι δεν θα είναι συνυποψήφιος του κ. Σαμαρά. Βεβαίως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ο κ. Νίκας να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το υπουργείο Εσωτερικών. 

Το μόνο σίγουρο αυτή τη χρονική στιγμή είναι ότι ο κ. Νίκας δεν θα ανοίξει τα χαρτιά του από τώρα και ότι θα αποφασίσει μόνο όταν δει τα χαρτιά όλων των πιθανών αντιπάλων του.