Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 08:47

Μεσσηνία: Διευκρινίσεις Αλειφέρη για την κίνηση αντιπεριφερειαρχών (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Διευκρινίσεις Αλειφέρη για την κίνηση αντιπεριφερειαρχών (βίντεο)

 

«Δεν έχει υστεροβουλία και προσωπική πολιτική φιλοδοξία», η κίνηση των 41 χωρικών αντιπεριφερειαρχών, στην οποία μετέχει και η ίδια, δήλωσε χθες στην "Ε", η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Για την σκληρή και επιθετική παρέμβαση της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου σε βάρος των 41 και των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κ. Αλειφέρη παρατήρησε ότι «η "Νέα Πελοπόννησος" (παράταξη Τατούλη) είναι μια δεξαμενή σκέψης. Αλίμονο να μην έχουμε άποψη και να μην μπορούμε να την εκφράζουμε».

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας παρατήρησε ότι «οι περισσότεροι από τους 41 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες έχουν τεράστια ευαισθησία και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, είναι αναγνωρισμένοι στην κοινωνία, προσωπικότητες κοινωνικά και πολιτικά».

Ξεκαθάρισε πως «δεν ασχολούμαστε με πρόσωπα, ούτε με στρατηγική πολιτική και με στρατηγική επιβίωση του καθενός» και υπερασπιζόμενη τη διακήρυξη των 41 αντιπεριφερειαρχών, είπε: «Η χωρικότητα είναι εξαιρετικά σημαντική και πρέπει να έχει θέση σε ένα τέτοιο θεσμό. Κανένας δε λέει επαναφορά στις Νομαρχίες και θεωρώ προσχηματική την τοποθέτηση ότι θέλουμε την επαναφορά των Νομαρχιών. Πιστεύουμε στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που αποτελεί ελπίδα και ο οποίος πρέπει να βελτιωθεί, όπου μπορεί. Ομως, θα πρέπει να ενισχυθεί και ο θεσμός του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, όχι να καταργηθεί».

Η κ. Αλειφέρη παρατήρησε ότι «η πλήρης κατάργηση των Περιφερειακών Ενοτήτων θα δημιουργήσει υπερσυγκέντρωση και μεγαλύτερες παθογένειες από τον τοπικισμό», ενώ ανέφερε πως «η ενιαία περιφερειακή συνείδηση δε κτίζεται στο κενό, αλλά στις συνέργειες και στην πρακτική που ακολουθείται κι εφαρμόζεται».

Για τις επιθέσεις που δέχθηκαν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, επεσήμανε ότι «η λογική "δε δικαιούστε να ομιλείτε" έχει καταδικαστεί. Δεν αισθάνομαι ότι η θέση μου βρίσκεται σε δυσαρμονία, εκτός του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της υπηρέτησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Γ.Σ.


NEWSLETTER