Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 15:24

Διαφωνεί ο Νίκας με τη διαδικασία ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από τον
Διαφωνεί ο Νίκας με τη διαδικασία ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ

 

“Το ζήτημα είναι θεσμικό. Δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του ο περιφερειάρχης για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ και να μην περνάει από το Περιφερειακό Συμβούλιο”.

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, με αφορμή τη νέα απόρριψη έργων της ΔΕΥΑΚ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, από τον κ. Τατούλη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την απόρριψη λόγω καθαρά τυπικών ελλείψεων.

Ο κ. Νίκας υπενθύμισε ότι επί διορισμένου περιφερειάρχη το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητούσε και ενέκρινε τις εντάξεις έργων στα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, ενώ τώρα ούτε καν συζητάει.

“Ας κρατηθούμε λίγο, δεν προτρέχω. Θα το κουβεντιάσω με τον περιφερειάρχη”, ανέφερε ο δήμαρχος. Ωστόσο, παρατήρησε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το ΕΣΠΑ για να γίνουν αυτά τα έργα, ενώ δήλωσε πως θα εξεταστεί η ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ, στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος. 

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι η αντικατάσταση αγωγών από αμίαντο είναι προτεραιότητα και κατέληξε πως “είμαστε σε διαδικασία αγώνα, πρέπει να παρακαλάς και να προσπαθείς”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER