Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 14:14

Στην Αποκεντρωμένη ο Νίκας για έργα 

Γράφτηκε από την
Στην Αποκεντρωμένη ο Νίκας για έργα 

 

Την επισκευή του δρόμου Θουρία - Αμφεια από το “Μορέα”, την αποκατάσταση των ζημιών στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία, καθώς και κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης, έθεσε χθες στο συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Νίκο Παπαθεοδώρου, στην Πάτρα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Ακόμα, ο κ. Νίκας συναντήθηκε και με το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Συγκεκριμένα, στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης ο δήμαρχος έθεσε: 

1) Την επισκευή του δρόμου Θουρία - Αμφεια που είναι υποχρέωση του “Μορέα” και από την περιβαλλοντική μελέτη για το λατομείο που λειτούργησε η κοινοπραξία στον “Κοκκινόβραχο”, για να κατασκευάσει τον αυτοκινητόδρομο. Υποχρεωμένη να δώσει τη σχετική εντολή είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Παπαθεοδώρου να προωθήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε ο “Μορέας” να επισκευάσει το συγκεκριμένο δρόμο.

2) Την ολοκλήρωση των εργασιών στο ρέμα των Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία, για τις οποίες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει αποφανθεί πως απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση, που δεν υπάρχει.

3) Θέματα που έχουν σχέση με τα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης, αφού απαιτούνται από την Αποκεντρωμένη πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες και δεν υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός των υπαλλήλων να τις υποστηρίξει.

Επίσης, ο κ. Νίκας συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γεωργία Πατακιάρα και συζήτησαν για θέματα που αφορούν το Δήμο Καλαμάτας (νομιμότητα αποφάσεων και διάφορες άλλες διοικητικές ενέργειες). Το συμπέρασμα της συζήτησης είναι ότι υπάρχει κατανόηση και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να επιλυθούν τα θέματα τα οποία τέθηκαν και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

* Στη συνέχεια ο δήμαρχος επισκέφθηκε στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Δημόσιας Περιουσίας και συζήτησε θέματα που αφορούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.

* Αργότερα το μεσημέρι, ο κ. Νίκας επισκέφθηκε το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα με τη Δημόσια Διοίκηση και τα ζητήματα που συνδέονται με το θεσμικό καθεστώς. Αποφάσισαν στενότερη συνεργασία των δύο πόλεων, ιδιαίτερα σε ζητήματα ανάπτυξης και πολιτισμού, ενώ θα προγραμματιστούν για το ερχόμενο καλοκαίρι κάποιες εκδηλώσεις από κοινού και στις δύο πόλεις. Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Νίκας έδωσε συγχαρητήρια για την πολύ καλή εμφάνιση της χορωδίας των Πατρών "Cantelena”στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, όπου απέσπασε ευνοϊκές κριτικές και το θερμό χειροκρότημα των Καλαματιανών.


NEWSLETTER