Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 14:30

Περιοδείες Γιαννόπουλου σε περιοχές της Γορτυνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από την Τετάρτη 27/10 μέχρι και την Κυριακή 31/10, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος, επισκέφτηκε για άλλη μια φορά τα γνώριμά του χωριά της Γορτυνίας, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους.
Την Τετάρτη, Πουρναριά, Βάχλια, Βελημάχι και Μοναστηράκι.
Την Πέμπτη, Τρόπαια, Λαγκάδια, Αγρίδι, Πράσινο, Δρακοβούνι, Θεόκτιστο, Κερπινή, Μυγδαλιά και ομιλία στο Βαλτεσινίκο.
Την Παρασκευή, Ελληνικό, Σύρνα, Ψάρι, Στεμνίτσα, Ζυγοβίστι, Μελισσόπετρα, Ζάτουνα και ομιλία στη Δημητσάνα, όπου παρουσίασε και το πρόγραμμα με τους βασικούς στόχους της Παγγορτυνιακής Συμμαχίας Πολιτών.
Το Σάββατο, Μαγούλιανα, Σέρβου, ομιλία στη Βυτίνα, Νυμφασία και Καμενίτσα.
Την Κυριακή, Στεμνίτσα, Λαγκάδια, Παλαιοχώρι, Λώτη, Αγιάννη, Πυρρή και Λιοδώρα.

Σε όλα τα χωριά συζήτησε σε όλα τα καφενεία, άκουσε τους προβληματισμούς των συμπατριωτών του και έδωσε απαντήσεις στις εύλογες ερωτήσεις τους σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες του νέου Δήμου. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κοινωνική συναίνεση και η ενεργοποίηση των δημοτών είναι απαραίτητες για την αξιοποίηση των συμμετοχικών θεσμών του Καλλικράτη.
Ο κ. Γιαννόπουλος συνοδευόταν από πολλούς υποψηφίους του συνδυασμού του, για τους οποίους δήλωσε με ικανοποίηση ότι είναι ενεργοί πολίτες, γνωστοί στις τοπικές κοινωνίες, που θα είναι παρόντες και μετά τις εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είτε είναι καταξιωμένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε επαγγελματίες ή αγρότες ή υπάλληλοι, είναι άνθρωποι που δέν ασχολούνται θεωρητικά και από απόσταση με τα προβλήματα της περιοχής, αλλά τα ζουν καθημερινά και είναι αποφασισμένοι, όπως κι εγώ, να δώσουμε λύσεις εφικτές και ρεαλιστικές».
Επίσης ανέφερε ότι «είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός και το μόνο μας χρέος είναι απέναντι στους πολίτες της Γορτυνίας, που θα μας εμπιστευθούν ως τη νέα δημοτική αρχή. Μόνος μας αντίπαλος είναι τα χρόνια προβλήματα του τόπου μας και δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με οποιονδήποτε για να λύσουμε τα θέματα των βασικών υποδομών, όπως οι οδικοί άξονες, το οδικό δίκτυο, οι υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης.»
Οσον αφορά τις πολλαπλές δυνατότητες ανάπτυξης της Γορτυνίας, επεσήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέες οικονομικές δραστηριότητες, σε συνεργασία και όχι ανταγωνιστικά με την υπάρχουσα παραγωγική δομή. Ως παράδειγμα ανέφερε τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας ανάμεσα στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας, που θα προκύψουν μέσα από διαβούλευση. Μόνο έτσι θα παραχθεί νέος πλούτος και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο στόχο της διαχειριστικής επάρκειας του νέου δήμου, έτσι ώστε να μπορεί να αντλεί πόρους απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, και για να ανταποκριθεί στον κοινωνικό του ρόλο, αλλά και για να υλοποιήσει το Επιχειρησιακό του Σχέδιο για την ανάπτυξη.


Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER