Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 17:06

Επίσκεψη Μπρεδήμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Μπρεδήμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο


Από το συνδυασμό «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Την ανάγκη εκσυγχρονισμού και επέκτασης του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου της Καλαμάτας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία πλήττει ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα, επεσήμανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο χώρο του δημοτικού παντοπωλείου μαζί με τους εκπροσώπους του συνδυασμού του Δημήτρη Πουλόπουλο και Δημήτρη Φαββατά, τους οποίους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος των εθελοντών κ. Αλέκος Παπαδάτος με εθελόντριες και εθελοντές.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θ. Μπρεδήμας και οι δημοτικοί σύμβουλοι ευχήθηκαν Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες και ταυτόχρονα τους συνεχάρησαν για το σημαντικό έργο που επιτελούν όλο το χρόνο και ιδιαίτερα τις γιορτές.
Εν συνεχεία ανεφέρθησαν στην ανάγκη επέκτασης των κοινωνικών και ανθρωπίνων δραστηριοτήτων του Δήμου, όχι μόνον στην πόλη της Καλαμάτας αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα Αρφαρών, Άριος και Θουρίας, όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα ηλικιωμένων.
Ειδικότερα, ο Θ. Μπρεδήμας ανεφέρθη στην ανάγκη επέκτασης του χώρου όπου σήμερα στεγάζεται το παντοπωλείο στο ΒΙΟΠΑ, διότι οι αυξηθείσες ανάγκες των δημοτών λόγω και της οικονομικής κρίσης δεν επαρκούν και δήλωσε ότι θα προτείνει όπως δοθεί και ένας ακόμη αδιάθετος χώρος που βρίσκεται δίπλα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, οι οποίοι είναι διπλάσιοι σε αριθμό από πέρυσι λόγω της κρίσης.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα στο οποίο ανεφέρθη ο Θ. Μπρεδήμας και στο οποίο όπως είπε, από το Πάσχα του 2009 (ως Νομαρχιακός Σύμβουλος) αγωνίζεται παντοιοτρόπως αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση είναι η ΑΜΕΣΗ αναγκαιότητα λειτουργίας συσσιτίων τόσο για τους συνδημότες μας όσο και για τους αλλοδαπούς, αδιακρίτως φύλου και θρησκεύματος και πρόσθεσε: «… είναι προς τιμήν της Μεσσήνης και του Συλλόγου Εθελοντών της που πρωτοπορούν και έχουν από 3ετίας τουλάχιστον καθιερώσει το θεσμό των καθημερινών κατ’ οίκον συσσιτίων.
Εν όψει και της αυξανόμενης οικονομικής κρίσης, θα πρέπει ο Δήμος της Καλαμάτας άμεσα να ενεργοποιηθεί ακόμα περισσότερο, με τη βοήθεια και την οικονομική συμπαράσταση και των άλλων φορέων ώστε να εξευρεθεί το ταχύτερον δυνατόν ο κατάλληλος χώρος έτσι ώστε να σιτίζονται καθημερινά οι έχοντες ανάγκη και ιδιαίτερα οι πολυμελείς οικογένειες με μικρά παιδιά για να παρέχεται καθημερινά συσσίτιο, ακόμη και πακέτα σε άπορες οικογένειες.
Επίσης, ο κ. Μπρεδήμας παρέδωσε επιταγή 4 χιλιάδων ευρώ εις τον κ. Παπαδάτο ως ελαχίστη συμβολή του συνδυασμού του προς τους απόρους συνδημότες του δημοτικού παντοπωλείου, προερχόμενες από αμοιβές του ιδίου και όλων των συμβούλων του συνδυασμού του, δια την οποία προσφορά ο κ. Παπαδάτος τους ευχαρίστησε και τους ευχήθηκε καλές γιορτές.
Τέλος, ο Θ. Μπρεδήμας δήλωσε ότι με την ευκαιρία του Νέου Χρόνου που έρχεται θα εντείνει τις προσπάθειές του για την εδραίωση του αναγκαίου κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου που πρέπει να συντελεσθεί στο Δήμο της Καλαμάτας μέσα σε πνεύμα ενότητας και αμοιβαίας προσπάθειας, όπως ακριβώς απαιτεί και το νόημα της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης που είναι πνεύμα Αγάπης και Ανθρωπιάς.
Στην επίσκεψη του Θ. Μπρεδήμα και των συμβούλων του παρευρέθησαν επίσης οι εθελόντριες Όλγα Καλογεροπούλου, Φένια Εξακουστίδου, Φωτεινή Καραμήτσου, Κώστα Λουμάκης, Γιάννης Νοικοκύρης κ.α.»


Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER