Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012 21:16

Γιαννίτσης προς δημάρχους - περιφερειάρχες: Τέλος σε γιορτές και δημόσιες σχέσεις

Γράφτηκε από την
Γιαννίτσης προς δημάρχους - περιφερειάρχες: Τέλος σε γιορτές και δημόσιες σχέσεις

Να ιεραρχήσουν εκ νέου τις προτεραιότητές τους και να διαχειριστούν με διαφορετικό τρόπο τους πόρους του 2012 καλεί, με επιστολή του, περιφερειάρχες και δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, «καθώς πολλές χιλιάδες πολίτες έχουν περάσει στην ανεργία, ή δοκιμάζονται σκληρά με σημαντικές περικοπές εισοδήματος και υπηρεσιών κοινωνικής στήριξης».
Ο υπουργός τονίζει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να μηδενίσει ή να περιορίσει στο ελάχιστο δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις προβολής ή παρεμφερείς δαπάνες, διαθέτοντας τα εξοικονομούμενα ποσά «σε δραστηριότητες που μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος, όπως κοινωνικές δράσεις ή επενδυτικές δραστηριότητες, που δημιουργούν απασχόληση και αναπτυξιακή προοπτική σε τοπικό επίπεδο».
Αναλυτικά, ο κ. Γιαννίτσης στην επιστολή του αναφέρει:
«Οπως όλοι γνωρίζουν, η χώρα περνάει μια φάση, κατά την οποία διακυβεύονται κατακτήσεις δεκαετιών και στην διάρκεια της οποίας, πολλές χιλιάδες συμπατριωτών μας πέρασαν στην ανεργία με μηδενικό εισόδημα ή δοκιμάζονται σκληρά με σημαντικές περικοπές εισοδήματος και κοινωνικής στήριξης.
Από την ημέρα που ανέλαβα στο υπουργείο Εσωτερικών κατέβαλα πολλές προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πόροι στην τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της.
Οι περιστάσεις ωστόσο επιβάλλουν και στην τοπική αυτοδιοίκηση μια
διαφορετική διαχείριση των πόρων αυτών σε σύγκριση με το παρελθόν. Η ανεργία, οι τεράστιες δυσκολίες και η ανάγκη για πρόσθετη προσπάθεια στο κοινωνικό μέτωπο είναι πρώτες προτεραιότητες. Εν όψει αυτών, η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να μηδενίσει ή να περιορίσει στο ακραία ελάχιστο και μη προκλητικό επίπεδο δαπάνες για κάθε μορφής εορταστικές εκδηλώσεις, δράσεις προβολής ή παρεμφερείς δαπάνες.
Τα εξοικονομούμενα ποσά μπορούν να διατεθούν σε δραστηριότητες που μεγιστοποιούν το κοινωνικό όφελος των τοπικών κοινωνιών, π.χ. ωφέλιμες κοινωνικές δράσεις ή επενδυτικές δραστηριότητες που δημιουργούν απασχόληση και ιδίως αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο.
Είμαι σίγουρος, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση -όλοι σας- κατανοείτε τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και την ευρύτερη ανάγκη ιεράρχησης προτεραιοτήτων που πρέπει να επιδείξουμε στη σημερινή δύσκολη στιγμή».


NEWSLETTER