Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 20:07

Προγραμματική σύμβαση για έργα στον Μελιγαλά

Γράφτηκε από την
Προγραμματική σύμβαση για έργα στον Μελιγαλά

Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για το έργο αναπλάσεων οδών από τον κόμβο της 7ης επαρχιακής οδού (Κέντρο Υγείας Μελιγαλά) προς πλατεία Αγίου Ιωάννου έως είσοδο Βιομηχανικής Ζώνης (α’ φάση), προϋπολογισμού 1.503.400,96 ευρώ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αφορά την ανάπλαση των πεζοδρομίων από τον κόμβο του Κέντρου Υγείας προς την πλατεία Αγίου Ιωάννου έως τη συμβολή της οδού Μπούτου με την 7η επαρχιακή (ταβέρνα Κυρκιλή).

Οι εργασίες που προβλέπονται, είναι: Αντικατάσταση ολόκληρου του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Φύτευση - άρδευση στα σημεία των υπό κατασκευή πεζοδρομίων που έχουν επαρκές πλάτος. Κατασκευή νέων κρασπεδορείθρων και επανακατασκευή των πεζοδρομίων, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.

Η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ας σημειωθεί ότι στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη σύναψη της εν λόγω σύμβασης του δήμου με την Περιφέρεια, καθώς καταψήφισε ο σύμβουλος της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Μπινίσκος, ενώ ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ηλίας Ντονάς δήλωσε ότι συμφωνεί με το έργο, αλλά όχι και στη σύμβαση γι’ αυτό με την Περιφέρεια, καθώς -όπως υποστήριξε- μπορεί να το εκτελέσει ο δήμος. Αντιπρότεινε δε, όσον αφορά τη σύμβαση, αυτή να αφορά τον δρόμο από το Κακαλέτρι προς τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα.


NEWSLETTER