Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 20:52

Παράταση έως τέλη Φεβρουάριου για τη μεταφορά μαθητών

Γράφτηκε από τον
Παράταση έως τέλη Φεβρουάριου για τη μεταφορά μαθητών

Παράταση ώς τις 28 Φεβρουαρίου στις συμβάσεις των Περιφερειών που αφορούσαν τη μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους δόθηκε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία εκδόθηκε την 31η Δεκεμβρίου 2011.
Οπως τονίζεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών προς τις Περιφέρειες, «διατηρούνται ως έχουν οι προβλέψεις του άρθρου 70 του ν.4002 και απλώς επεκτείνεται κατά ένα δίμηνο η διάρκεια της ισχύος τους, προκειμένου να δοθεί στους δήμους επιπλέον χρόνος για την ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαγωνιστικών διαδικασιών. Δεδομένου ότι η παράταση των συμβάσεων προκύπτει αυτοδίκαια από την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια από τις Περιφέρειες όπως, για παράδειγμα, απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου, ή άλλου οργάνου, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη διάταξη.
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι προς επαναδιαπραγμάτευση οδηγείται στο Δήμο Μεσσήνης η μεταφορά μαθητών σε Αριστομένη και Βαλύρα, καθώς -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- οι αρχικά ενδιαφερόμενοι δεν προσήλθαν τελικά να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις.


NEWSLETTER