Κυριακή, 13 Μαϊος 2018 13:19

Στήριξη Πατσαρίνου στο σχέδιο “Κλεισθένης Ι”

Γράφτηκε από την
Στήριξη Πατσαρίνου στο σχέδιο “Κλεισθένης Ι”

Θετικές απόψεις και τη στήριξή του στον “Κλεισθένη” εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος, παρουσιάζοντας το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, το βράδυ της Τετάρτης, στην Τρίπολη, σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ από την Πελοπόννησο.

Στη συζήτηση που έγινε, ωστόσο, επισημάνθηκε ότι αρκετά πράγματα του νομοσχεδίου πρέπει να αλλάξουν.

Ο Ν. Πατσαρίνος παρατήρησε ότι “είναι ένα πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα για να έρθει η αυτοδιοίκηση πιο κοντά στην κοινωνία και η κοινωνία πιο κοντά στην αυτοδιοίκηση”. Στάθηκε ιδιαίτερα στην απλή αναλογική, στην οποία, όπως είπε, εναντιώνονται δήμαρχοι και περιφερειάρχες, επειδή «σπάει» το προσωποπαγές σημερινό σύστημα. Επεσήμανε ότι πρόκειται για “απλή αναλογική χωρίς περιορισμούς, όπου οι έδρες που λαμβάνει κάθε συνδυασμός είναι ακριβώς ανάλογες του ποσοστού που πήρε στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Εάν ο πρώτος σε εκλογική δύναμη δεν έχει το 50% αναμετράται με τον δεύτερο την επόμενη Κυριακή. Οποιος επιλεγεί από την κοινωνία αυτός θα είναι ο νέος δήμαρχος”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα” ενημέρωσε ότι η διαβούλευση λήγει στα μέσα Ιουνίου, κι επικρίνοντας ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, ανέφερε: “Παρά τον επιπλέον χρόνο που δόθηκε τελικά από το υπουργείο Εσωτερικών ως παράταση για συζήτηση, η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ δεν ανέβαλαν το Συνέδριό τους (στις 11/5) με θέμα το νομοσχέδιο, δείχνοντας ότι αυτό που τους ενδιαφέρει πρώτιστα δεν είναι να κάνουν ουσιαστικό διάλογο και να λυθούν ζητήματα, αλλά να αντιπολιτευθούν την κυβέρνηση.

Η συνάντηση έκλεισε με ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες εξέφρασαν σκέψεις πάνω σε άρθρα του νομοσχεδίου, ενώ ζητήθηκε, στο πλαίσιο της συνέχισης του διάλογου, να κατατεθούν προτάσεις, γιατί εκτιμάται ότι μπορούν και πρέπει αρκετά από τα αναφερόμενα να αλλάξουν.

 

 


NEWSLETTER