Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 10:29

Πύλος: Καμπάνια ΚΕΔΕ ενάντια στον “Κλεισθένη”

Γράφτηκε από τον
Πύλος: Καμπάνια ΚΕΔΕ ενάντια στον “Κλεισθένη”

 

Στο Δημαρχείο Πύλου συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Ενωσης Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε το Σώμα για τις συναντήσεις που είχε με πολιτικούς αρχηγούς για τον “Κλεισθένη” και είπε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Εκτίμησε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι σωστά ενημερωμένος και σημείωσε ότι θα γίνει καμπάνια για τον “Κλεισθένη” με σεβασμό στους θεσμούς.

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο δεν δίνει διέξοδο για τη διακυβέρνηση των δήμων σε περίπτωση που δεν συμφωνήσουν οι παρατάξεις που θα εκλεγούν με απλή αναλογική: “Θα ξαναγίνουν εκλογές ή θα παραμείνει ακυβέρνητος ο δήμος”. Τέλος τόνισε ότι το Δ.Σ. θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να επαναπροσδιορίσει τη θέση του απέναντι στην κυβέρνηση, ενώ εκτίμησε ότι ο “Κλεισθένης” θα ψηφιστεί τέλη Ιουνίου.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης επεσήμανε ότι ο Δήμος Πύλου - Νέστορος έχει 45 τοπικές κοινότητες και είναι αδύνατον να συνταχθούν ισάριθμοι προϋπολογισμοί όπως προβλέπει ο “Κλεισθένης”.

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης κατήγγειλε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως κατηγόρησαν χωρίς στοιχεία τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης ότι καταχράστηκαν χρήματα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. “Αν δεν πει ποιοι καταχράστηκαν, είναι κοινός συκοφάντης” είπε ο κ. Κοιμήσης για τον πρωθυπουργό. Και για να αποδείξει ότι ο “Κλεισθένης” γράφτηκε στο πόδι ανέφερε πως δεν προβλέπει ούτε καν την εκλογή τού επικεφαλής ενός συνδυασμού. “Θα εκλέγονται κάποιοι σύμβουλοι και δεν θα εκλέγεται ο επικεφαλής;” ρώτησε αγανακτισμένος ο κ. Κοιμήσης. 

Ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας ζήτησε από την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ να χαμηλώσει τους τόνους ώστε να είναι εφικτή μια συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό.

Ο δημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου Τάσος Κανταράς τόνισε ότι το κύριο θέμα διαφωνίας είναι το οικονομικό και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα συναντήσει την ΚΕΔΕ.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ

Στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης καλωσόρισε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, τονίζοντας ότι το Δημαρχείο της Πύλου βρίσκεται δίπλα στον ιστορικό όρμο του Ναβαρίνου, όπου ο στόλος της Βρετανίας και της Γαλλίας έγραψαν τον επίλογο της Ελληνικής Επανάστασης και τον πρόλογο του ελληνικού κράτους.

Ο κ. Καφαντάρης χάρισε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη ένα ζωγραφικό πίνακα του τοπικού καλλιτέχνη κ. Κουφού που απεικονίζει τον όρμο του Ναβαρίνου.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Πατούλης παρατήρησε ότι δεν είχε επισκεφθεί το Δήμο Πύλου - Νέστορος και δώρισε στον κ. Καφαντάρη μια εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου, λέγοντας ότι η ιστορία και η θρησκεία είναι αλληλένδετα στην Ελλάδα.

Νωρίτερα καλωσόρισε τα μέλη του Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου - Νέστορος Θεόδωρος Χαραμαράς.

Θ.Λ.


NEWSLETTER