Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 14:15

Η γιορτή λήξης της προεκλογικής του Κ. Γεωργακόπουλου στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την
Η γιορτή λήξης της προεκλογικής του Κ. Γεωργακόπουλου στην Τρίπολη




Σε μία ογκώδη συγκέντρωση με κατάμεστο το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου και εκατοντάδες όρθιους, με γεμάτο το «φουαγιέ» και εκατοντάδες στον προαύλιο χώρο ο Κώστας Γεωργακόπουλος σε μια χειμαρρώδη ομιλία εκτός κειμένου συνεπήρε τους συγκεντρωμένους οι οποίοι συνεχώς τον διέκοπταν με χειροκροτήματα και με πάθος εκδήλωναν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους σε αυτόν.
Φανερά συγκινημένος ο Κώστας Γεωργακόπουλος, και από το απρόσμενο πλήθος αλλά και από τον παλμό της συγκέντρωσης, σε μια μακροσκελή του ομιλία ανέλυσε το πρόγραμμά του για το σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου και συνέδεσε με άψογο τρόπο τα προβλήματα των συνενούμενων Δήμων με αυτά της Τρίπολης. Τόνισε τις άμεσες προτεραιότητες του συνδυασμού του, τόσο για την πόλη της Τρίπολης όσο και για τα χωριά της Μαντινείας.
Δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση όλων των εν εξελίξει έργων του νέου Καλλικρατικού Δήμου, την άμεση πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της Τρίπολης και τη σύνταξη νέας κυκλοφοριακής μελέτης για την επίλυση του κυκλοφοριακού της Πόλης και τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.
Κρίνει αναγκαίο την άμεση σύνταξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης και την επέκταση του Σχεδίου σε όλους τους οικισμούς της Μαντινείας και τον έλεγχο της αυθαίρετης δόμησης κυρίως για την προστασία του Μαινάλου.
Τόνισε την αναγκαιότητα της ανάπλασης όλων των πλατειών της Τρίπολης και τη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα κάνουν την Τρίπολη ανθρώπινη πόλη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της.
Δεσμεύτηκε για τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας με οποιοδήποτε τρόπο όπως η πιστοποίηση των προϊόντων, η τυποποίηση αυτών και η προβολή τους σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Εξήγγειλε τη δημιουργία ειδικού γραφείου στο Δήμο στήριξης της αγροτικής οικονομίας.
Χαρακτήρισε «βαριά βιομηχανία» για την περιοχή -και μάλιστα μη ρυπογόνο- την ανάπτυξη του θρησκευτικού, ιστορικού, εναλλακτικού, αγροτικού και συνεδριακού τουρισμού και δήλωσε πως το ήδη δυναμικά κινούμενο προς την ορεινή Αρκαδία τουριστικό ρεύμα πρέπει να επεκταθεί και προς την Πόλη, η οποία θα πρέπει να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αυξήσει την επισκεψιμότητά της και μία προϋπόθεση είναι η δημιουργία του Μουσείου του Αγώνα και της Παλιγγενεσίας, τιμώντας έτσι την Ιστορία και αξιοποιώντας το ιστορικό κεφάλαιο της περιοχής.
Η ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχαιολογικού Πλούτου του Παλλαντίου, της Τεγέας, της αρχαίας Μαντινείας, του Ορχομενού κ.λπ. πρέπει να είναι μία από τις άμεσες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής.
Για άλλη μία φορά άσκησε έντονη κριτική στα κόμματα -κυρίως στα κόμματα εξουσίας- για τον τρόπο που εμπλέκονται στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τόνισε με επίφαση ότι την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο και όχι για Κομματάρχη.
Κατήγγειλε ως υποβολιμιαία και ψευδή όσα διασπείρονται με τη μαύρη προπαγάνδα, που το κέντρο της το γνωρίζει, ότι τάχα συμμετέχει σε προεκλογικά ή μετεκλογικά αλισβερίσια. Επίσης κατήγγειλε ότι διάφοροι επικαλούνται ανύπαρκτα γκάλοπ για τη δημιουργία εντυπώσεων και δήλωσε ότι το μοναδικό αληθινό γκάλοπ θα γίνει το βράδυ της Κυριακής και τότε πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους.
Καταδίκασε για άλλη μία φορά τα χρίσματα, τα παραχρίσματα και τα δαχτυλίδια και τόνισε πως ο ίδιος και η παράταξή του στηρίζονται μόνο στην κοινωνία. Γι’ αυτό ζητά τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών για να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Δήμου και των πολιτών και μόνο με αυτά. Θέλει τη Δημοτική Αρχή ως θέση ευθύνης για την υπηρέτηση των πολιτών και όχι σαν σταθμό για την ανέλιξη σε άλλα αξιώματα ή σαν σταθμό γιατί απέτυχε για άλλα αξιώματα.
Ο Κώστας Γεωργακόπουλος ζήτησε από τους πολίτες την προσεχή Κυριακή να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές και με την ψήφο τους να καταδικάσουν όλους εκείνους που οδήγησαν τη χώρα και τον τόπο μας στο σημερινό τέλμα και στη σημερινή μιζέρια. Ζήτησε απ’ αυτούς να πάμε όλοι μαζί για την αλλαγή σελίδας για το Δήμο της Τρίπολης και στη Νέα Εποχή για την περιοχή μας.
Άφησε αιχμές για τους πολιτικούς παράγοντες της Αρκαδίας και ζήτησε από τους πολίτες να υπερβούν κομματικές εξαρτήσεις και να συστρατευτούν με την ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «ΤΡΙΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» γιατί επιτέλους πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να απεξαρτηθεί από τα κόμματα και να αποκτήσει την αυτονομία της.
Κλείνοντας δήλωσε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της Κυριακής και ξαναθύμισε στους πολίτες ότι την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο και όχι για Κομματάρχη, για ένα Δήμο για τους Πολίτες και όχι για πολιτικά παιχνίδια.

Όλοι μαζί για τη Νέα Εποχή!


NEWSLETTER