Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 18:38

Ανταπάντηση Πατσαρίνου σε Νίκα στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ανταπάντηση Πατσαρίνου σε Νίκα στο Δήμο Καλαμάτας

 

Ανταπαντά στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ο πολιτικός μηχανικός του δήμου και αυτοδιοικητικός Νίκος Πατσαρίνος, αναφέροντας ότι αναγκάζεται να πει ψέματα και να προσφύγει στον λαϊκισμό.

Ο Ν. Πατσαρίνος αντιδρά στην απόφαση του δημάρχου να τον τοποθετήσει απλό υπάλληλο, ενώ έχει κριθεί αναπληρωτής προϊστάμενος από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Στη δήλωση ανταπάντησης με τίτλο “Κοιτάξτε τι γίνεται «Οταν αλλάζεις κοστούμι κατά πώς σε βολεύει…»”, ο Ν. Πατσαρίνος αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο κ. Νίκας: Αποδέχεται ότι είναι υπεράνω νόμων. Πλην του εαυτού του ευτελίζει όλους τους αιρετούς, τους ρόλους τους, αλλά και τα συλλογικά όργανα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλλον θεωρεί ότι για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους (καθότι κι αυτός υπήρξε δημόσιος υπάλληλος) είναι μεμπτό και καταδικαστέο να θέλουν να προσφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγχρόνως να έχουν διοικητικές ευθύνες προϊσταμένου στην εργασία τους (τον τρόπο άσκησης των οποίων μέχρι σήμερα κανείς δεν μου έχει αμφισβητήσει). Ασκεί τόσο «χρηστή» διοίκηση που αναγκάζεται να πει ψέματα αφού α) αφήνει επιλεκτικά να εννοηθεί ότι παίρνω 221 μέρες άδεια το χρόνο, ενώ αυτές είναι που δικαιούμαι σύμφωνα με το νόμο (μαζί με την κανονική μου) και δεν τις πήρα ποτέ, β) αποκρύπτει το γεγονός ότι τεκμηριωμένα και με στοιχεία το 2017 πήρα 116 μέρες για τις υποχρεώσεις μου στα συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου συμμετέχω (όχι για ξεκούραση ή ανάπαυλα), γ) η προσωπική μου δίωξη από τον ίδιο ξεκίνησε από το 2013(!) όταν με τοποθέτησε, αν και πολιτικός μηχανικός με 30 χρόνια εμπειρία στο δήμο, σε τμήμα στο ΚΕΠ.

Αναγκάστηκε να προσφύγει στον λαϊκισμό, αφού δεν μπορεί θεσμικά να ανταποκριθεί σωστά και τεκμηριωμένα στο ρόλο του, φτάνοντας στο σημείο να συνδέει το παράνομο με το ηθικό. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν απάντησε για τα ζητήματα που έχουν δημιουργήσει εντάσεις και χάος στο δήμο με τις κανονικές άδειες και τα παράλληλα καθήκοντα που χορηγεί κατά το δοκούν.

Στη μικρή κοινωνία που ζούμε γνωριζόμαστε. Ξέρουμε ποιος έχει δώσει δείγματα γραφής αντικειμενικότητας, σεβασμού, δικαιοσύνης και ηθικής. Θεωρώ ότι τα καλύτερα δείγματα για τα παραπάνω είναι α) η γνώμη των συνεργατών, στελεχών και υπαλλήλων που καθημερινά είναι γύρω μας, β) η συνολική πορεία και η ιστορία του καθενός μας. Ο ίδιος ξεχνά ότι σαν δημόσιος υπάλληλος - καθηγητής σε σχολεία της Καλαμάτας καρπώθηκε τα μέγιστα των παροχών του ως αυτοδιοικητικός. Θυμίζω ότι και στις δύο θητείες του ο κ. Νίκας, ως αντινομάρχης και ως δήμαρχος, είχε πλήρη απαλλαγή από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER