Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 13:29

Σε καλό δρόμο το "Ξενία" Σπάρτης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σε καλό δρόμο
το "Ξενία" Σπάρτης
Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προτίθεται να παραχωρήσει το "Ξενία" στο Δήμο Σπάρτης, με μακροχρόνια σύμβαση, προκειμένου να το αξιοποιήσει για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Αυτό επισημάνθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, στο οποίο έγινε εκτενής συζήτηση μετά από αίτημα του Ινστιτούτου Σπάρτης.
Ο δήμαρχος Χρήστος Πατσιλίβας ενημέρωσε ότι είχε συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη, που τον διαβεβαίωσε ότι προτίθεται να παραχωρήσει το "Ξενία" με μακροχρόνια σύμβαση, ώστε ο δήμος να  το αξιοποιήσει. Η πρόεδρος του Ινστιτούτου Τασία Κανελλοπούλου πληροφόρησε ότι αυτή την πρόθεση εξέφρασε ο κ. Νικητιάδης και στην ίδια. Η κ. Κανελλοπούλου εκτίμησε ότι η συγκυρία είναι η πλέον κατάλληλη για την προώθηση της αποκατάστασης του "Ξενία", γιατί συντρέχουν οι ακόλουθες ευνοϊκές συνθήκες:
Η εκδηλωμένη πρόθεση του αρμόδιου υφυπουργού για την παραχώρηση του "Ξενία" στο δήμο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχει η προμελέτη, που έχει εκπονήσει ο δήμος, η οποία κοστολογεί την αποκατάσταση. Υπάρχει δυνατότητα ένταξης του έργου σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στις ολοκληρωμένες δράσεις τουριστικής ανάπτυξης. Υπάρχει προκήρυξη της συγκεκριμένης δράσης από την Περιφέρεια και ο δήμος πρέπει άμεσα να καταθέσει την πρόταση. Υπενθύμισε δε ότι ο περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει το έργο, αν το προτείνει ο Δήμος Σπάρτης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER