Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 17:58

Στην Αποκεντρωμένη για το πρόστιμο στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον
Στην Αποκεντρωμένη για το πρόστιμο στη Μαραθόλακκα

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα ασκήσει ο Δήμος Καλαμάτας, για το τελευταίο πρόστιμο 10.000 ευρώ που του επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφορικά με την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα.

Την απόφαση αυτή έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, σε μια συζήτηση με αντιπαραθέσεις μεταξύ των συμβούλων των μειοψηφιών και της πλειοψηφίας.

Το πρόστιμο του κ. Τατούλη επιβλήθηκε το Μάιο, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στις 6 Δεκεμβρίου 2017.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς είπε ότι “δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται πρόστιμο για τη Μαραθόλακκα” και συνέστησε “να δούμε τις παρατηρήσεις της υπηρεσίας και να βελτιωθούμε”.

Ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος παρατήρησε πως “η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και τη Μαραθόλακκα είναι οικονομικό σκάνδαλο και περιβαλλοντικό έγκλημα”. Και επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια, στις δημοτικές αρχές και την κυβέρνηση.

Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος εκτίμησε πως “το πρόστιμο αφορούσε ζητήματα που μπορούσε να διευθετήσει ο δήμος και δεν το έκανε”.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Φάβας είπε ότι “ο Δήμος Καλαμάτας ενήργησε στα πλαίσια του νόμου, διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα των δημοτών και των επισκεπτών”.

Ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, με επικριτικό ύφος, ανέφερε πως “είναι ντροπή που συνάδελφοι πήγαν και είπαν στον ανακριτή στον Πύργο ότι εμείς είχαμε ευθύνη για τα σκουπίδια στη Φολόη”.

Οταν από τη μείζονα μειοψηφία ακούστηκε η άποψη ότι η δημοτική αρχή γνώριζε πως ο εργολάβος της μεταφοράς δεν πήγαινε τα σκουπίδια σε αδειοδοτημένο χώρο, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος εξαπολύοντας κατηγορίες παρατήρησε ότι “κάποιοι κοιμούνται και ζουν για να δουν την πόλη γεμάτη σκουπίδια και κατηγορούμενους τους αντιδημάρχους και το δήμαρχο”. Σχολίασε ακόμη πως “η υπόθεση των σκουπιδιών απαιτεί συνεννόηση, και δεν υπάρχει. Κάποιοι από την αντιπολίτευση περιμένουν τη στιγμή που θα βρομίσει η πόλη”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER