Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 21:49

Μάχη για να κρατήσουν τους αντιδημάρχους - 5% μείον οι αιρετοί, 20% κάτω οι μισθοί

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μάχη για να κρατήσουν τους αντιδημάρχους - 5% μείον οι αιρετοί, 20% κάτω οι μισθοί

Σε… θυσίες συμφωνούν οι αιρετοί προκειμένου να διατηρήσουν τον αριθμό των αντιδημάρχων και των ειδικών συμβούλων στα σημερινά επίπεδα. Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ του πόρταλ aftodioikisi.gr, σύμφωνα με το οποίο στον εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου 2 θα περιλαμβάνεται η μείωση κατά 5% του μισθού όλων των αιρετών της αυτοδιοίκησης, των γενικών γραμματέων δήμων και περιφερειών και των ειδικών συμβούλων. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται περίπου 20 εκ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του πόρταλ τα 15 εκ. ευρώ που χρειάζεται ακόμη να κοπούν (ως ισοδύναμο της διατήρησης των αντιδημάρχων) θα προέρχονται από την μεγαλύτερη μείωση των συμβασιούχων. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι χάνουν το 20% του μισθού τους και σε αντίθεση με τους ντόπιους 2 Ιταλοί δήμαρχοι δίνουν τον πενιχρό μισθό τους για την ενίσχυση της Ελλάδας.

Σχόλια  

0 # tsakistielia 21-02-2012 10:28
Τα παλαιότερα χρόνια (έως μάλλον τον ιατρό Βέκκο),οι δήμαρχοι δεν είχαν στρατιές αντιδημάρχων και συμβούλων να τους συνδράμουν στο έργο τους.

Παρά ταύτα όμως,αυτοί παρήγαγαν δημιουργικό έργο προς όφελος του δήμου και των δημοτών τους και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να χρεώνεται ο δήμος με δάνεια,ενώ οι δήμοι τους δούλευαν ρολόϊ.

Στα ολοκληρωμένα σχέδια και τους προγραμματισμού ς αυτών πάτησαν οι επόμενοι επίδοξοι νεοφιλελευθεροι νεοτεριστές δήμαρχοι,οι οποίοι παρουσίασαν,στη ν πλειοψηφία του,έργο κλεψίτυπο ως δικό τους,δρέποντας έως τις ημέρες μας τις δάφνες της ... δόξας,ενώ συγχρόνως καταχρέωσαν αυτοί,με τις αστοχίες και τις ρεμούλες τους,τους δήμους,κατά το παράδειγμα της σύγχρονής τους κεντρικής διοίκησης - πολιτείας.

Οι δε παλαιοί κοινοτάρχες,των νυν προσαρτημένων περιοχών των διευρυμένων δήμων,
παρήγαγαν όμοιο έργο με αυτό των τότε δημάρχων.

Όμοιες ανάγκες υπήρχαν τότε,όμοιες και τώρα,ίδιου δε μεγέθους ήταν και ο ωφελούμενος πληθυσμός.

Το θυμούνται κάποιοι από εσάς ?

Σκεφθείτε το λίγο ...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Ν. Πετρακάκης 21-02-2012 19:28
Ο λαός λέει «ό,τι πληρώσεις παίρνεις». Φαίνεται συνεπώς πως προκειμένου να καταδειχθεί η ποιότητα του έργου/υπηρεσιών που προσφέρει ο δήμος, ότι επιβάλλεται και οι αμοιβές των δημοτικών αρχόντων να παραμένουν υψηλές! Έτσι και ο δημότης μαθαίνοντας ότι οι άρχοντές του αμείβονται «καλά» ικανοποιείται και πλέον κοιμάται νηστικός μεν, ήσυχος δε, γιατί κάποιος φροντίζει πριν απ’ αυτόν γι’ αυτόν. Το τι έργο προσέφερε και προσφέρει όλος αυτός ο συρφετός των ανέργων – κατά το πλείστον – που εξέλεξαν οι καλοί συμπολίτες μας, κανένα από τους ίδιους (δημοτικούς) ή τους άρχοντες της κεντρικής εξουσίας δεν απασχόλησε! Πώς άλλωστε, αφού «κόρακας κοράκου …». Ας καμαρώνουμε λοιπόν και εμείς όλον αυτόν τον θίασο που ονομάζεται «ΔΗΜΟΣ», με την πληθώρα και την ποικιλία των πρωταγωνιστών του, στους διακριτούς ρόλους που σε καθένα ανατέθηκε. Αποκριές άλλωστε έχουμε!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER