Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 16:01

Πρόστιμα σε Δήμους Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος για την διαχείριση απορριμμάτων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πρόστιμα σε Δήμους Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος για την διαχείριση απορριμμάτων

Πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000 ευρώ επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης στους Δήμους Πύλου - Νέστορος και Τριφυλίας για περιβαλλοντικές παραβάσεις, για σκουπίδια σε χωματερές.

Ειδικότερα, επέβαλε: α) Πρόστιμο 5.000 ευρώ στο Δήμο Πύλου – Νέστορος: “i) για την εναπόθεση αστικών σύμμικτων απορριμμάτων σε υπαίθριο χώρο με περιμετρική περίφραξη και ανοιχτή είσοδο που γειτνιάζει με τον παλαιό ΧΑΔΑ στη θέση “Αγιος Νικόλαος”, ii) για το χώρο του παλαιού ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου, που όπως έχει διαπιστωθεί και από προγενέστερες αυτοψίες του Τμήματος Περιβάλλοντος και του ΚΕΠΠΕ Π.Ε. Μεσσηνίας, εξακολουθούν να υφίστανται σωροί ακάλυπτων σύμμικτων απορριμμάτων οι οποίοι καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση”. Στην περιοχή αυτή οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποίησαν αυτοψία στις 23 Μαΐου.

β) Πρόστιμο 7.000 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας, γιατί “σε νέο Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), πλησίον του χώρου του ΧΑΔΑ Αλιμακίου όπου γίνονται εργασίες αποκατάστασης, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εναποθέσεις αστικών σύμμικτων απορριμμάτων και εστίες ανάφλεξης απορριμμάτων με έντονο καπνό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινών συνθηκών και πρόκληση κινδύνου για τη δημόσια υγεία”.

Στην περιοχή αυτή οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποίησαν αυτοψία στις 27 Απριλίου.

Και για τις δύο υποθέσεις οι φάκελοι διαβιβάστηκαν: Στην αρμόδια για την εφαρμογή των εργασιών αποκατάστασης στους ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου και Αλιμακίου, Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Στην αρμόδια εισαγγελική αρχή κατ’ εφαρμογή του νόμου και για συσχέτιση με την παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας στις 19 Ιουλίου 2016.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER