Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2018 10:29

Μεσσηνία: Σύσκεψη με υπουργούς για τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Μεσσηνία: Σύσκεψη με υπουργούς για τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ 

 

 

Σε συνάντηση με τους υπουργούς, τους βουλευτές και τους αυτοδιοικητικούς της Μεσσηνίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει αύριο το απόγευμα τη συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο νομό.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί, ο πρώτος τη τάξει υπουργός της κυβέρνησης - υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η παρουσία των οποίων θα είναι καθοριστική για την επιτυχία της πρωτοβουλίας της Νομαρχιακής. Θα καταδείξει αν και κατά πόσο οι ίδιοι και η κυβέρνηση ενδιαφέρονται πραγματικά για τις εκλογές στην Περιφέρεια και στους δήμους του νομού, ιδιαίτερα στο Δήμο Καλαμάτας.

Στη συνάντηση αρχικά θα ανοίξει η συζήτηση για το πού βρίσκεται κομματικά και αυτοδιοικητικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Θα υπάρξει μια πρώτη ενημέρωση, για το αν έχει ξεκινήσει η κουβέντα για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας στην Περιφέρεια. Αναμένεται να γίνει προσπάθεια να ξεκαθαρίσει, χωρίς καθυστέρηση, αν το κόμμα προσανατολίζεται να επιλέξει μια υποψηφιότητα σε κεντρικό επίπεδο, όπως ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες ή κάποιο άλλο πρόσωπο από την κεντρική πολιτική σκηνή. Ή αν εξετάζεται μια υποψηφιότητα αυτοδιοικητικού επιπέδου, όπως μπορεί να είναι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Πατσαρίνος.

Οσον αφορά τους δήμους, η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στο Δήμο Καλαμάτας, με τα προβλήματα και το διαφαινόμενο διαζύγιο με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη. Εκτιμάται ότι η συνάντηση θα επιβεβαιώσει το στόχο ανοίγματος στην κοινωνία, με αναζήτηση ευρύτερων συνεργασιών σε προοδευτική κατεύθυνση και με επιλογή προσώπου που να μπορεί να κερδίσει το δήμο. Ιδιαίτερα τώρα που ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας αναμένεται να ολοκληρώσει τον κύκλο του στο δήμο και δημιουργούνται μεγαλύτερες προοπτικές για τη νίκη.

 

ΦΙΛΙΚΟ “ΔΙΑΖΥΓΙΟ” ΜΕ ΜΑΚΑΡΗ

 

Μεθαύριο Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στο “Rex”, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη γενική συνέλευση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί πολίτες”, με επικεφαλής το Μανώλη Μάκαρη.

Η συνάντηση πιθανότατα θα επιβεβαιώσει το “διαζύγιο” Μάκαρη - ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φαίνεται να είναι φιλικό και πολιτισμένο, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ του επικεφαλής και των 6 συμβούλων της μείζονος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε συνάντηση στην “Τριλογία”.

Οι 6 σύμβουλοι της παράταξης φέρεται να έχουν ταύτιση απόψεων και να βρίσκονται απέναντι στον επικεφαλής της παράταξης, καταλογίζοντάς του την ευθύνη γι’ αυτό, γιατί ανακοίνωσε τη συνέλευση χωρίς να γνωρίζουν κάτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ του καταλογίζει ευθύνη γιατί την άνοιξη έσπευσε να ανακοινώσει πως θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, χωρίς να έχει συνεννοηθεί με κανέναν.

Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι στόχος είναι η αναζήτηση ευρύτερων συνεργασιών και η συζήτηση με ενδιαφερόμενους υποψηφίους δημάρχους, ώστε να επιλεγεί το πρόσωπο του υποψηφίου με τη μεγαλύτερη δυναμική και αναγνωρισιμότητα, που δημιουργεί και τη μεγαλύτερη προοπτική νίκης στο δήμο. Αναφέρουν ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν αποκλείουν τον κ. Μάκαρη, που μπορεί να συμμετέχει, αλλά με την προοπτική να αποδεχθεί ότι μπορεί να μην είναι αυτός που θα ηγηθεί. Θεωρούν πάντως ότι ο κ. Μάκαρης με τις κινήσεις του να προκαταβάλει τα πράγματα, την άνοιξη και τώρα, δείχνει πως δεν τον ενδιαφέρει να συμμετέχει σε μια τέτοια προσπάθεια.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER