Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 09:24

Ανακοίνωση σε μία δυναμική συγκέντρωση: Υποψήφιος ο Μάκαρης και χωρίς στήριξη ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ανακοίνωση σε μία δυναμική συγκέντρωση: Υποψήφιος ο Μάκαρης και χωρίς στήριξη ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Την απόφασή του να διεκδικήσει και πάλι το Δήμο Καλαμάτας, παρά το “διαζύγιο” με το ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι στους 6 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μανώλης Μάκαρης με δυναμικό τρόπο χθες το απόγευμα, στο “Rex”.

Ο κόσμος που κατέκλυσε την αίθουσα έστειλε “ξεκάθαρο μήνυμα εκτίμησης και στήριξης στην παράταξη”, όπως σημείωσε ο κ. Μάκαρης, ευχαριστώντας όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του.

Ο επικεφαλής της παράταξης επιτέθηκε στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και στον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο χώρισαν οι δρόμοι τους. Για το δήμαρχο, εξέφρασε την αντίθεσή του στην ενός ανδρός αρχή, στις πολιτικές κολεγιές, στις παλαιοκομματικές τακτικές και στη διάκριση των πολιτών σε δικούς μας και άλλους.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=6R8iEeWav2I}

Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μ. Μάκαρης τάχθηκε κατά των αποφάσεων σε σκοτεινά γραφεία και υπόγεια. Μίλησε για ανοιχτό δημόσιο διάλογο που κάποιοι τον αποφεύγουν, αντιτάχθηκε σε κομπάρσους σε μικροπολιτικά παιχνίδια, σε δαχτυλίδια και αυτοδιοικητικούς κομήτες, και δήλωσε υπέρμαχος μιας κοινωνικής δυναμικής συμμαχίας μακριά από κομματάρχες.

Ο κ. Μάκαρης παρατήρησε πως “δίνουμε το λόγο στους πολίτες”, έκανε λόγο για περιβάλλον συναίνεσης και συστράτευσης υγιών δυνάμεων, και δήλωσε ότι στο κέντρο του ενδιαφέροντος είναι ο άνθρωπος και τα συμφέροντα των δημοτών.

Υποσχέθηκε μια νέα αρχή στα πάντα, στον τρόπο διοίκησης και σκέψης, και απηύθυνε “ενωτικό κάλεσμα, όλοι μαζί να προτείνουμε και να επιλέξουμε τις προτάσεις και τις ιδέες μας και να διευρύνουμε την παράταξή μας”. Μίλησε για τακτικές συνελεύσεις σε γειτονιές και τοπικά δημοψηφίσματα, και ξεκαθάρισε ότι “είμαστε σε σύγκρουση με το παλιό και το γκρίζο”.

Κλείνοντας την ομιλία του και καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε αρκετές φορές τον κόσμο μέσα από την καρδιά του.

Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυναν ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης Σταύρος Αργυρόπουλος.

Πρόεδρος της συνέλευσης ήταν ο Γιώργος Ψυχογιάννης, τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής), ενώ, όπως αναφέρθηκε, θα αναδειχθεί Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης και μέσα από συνελεύσεις θα αναδειχθούν το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο.

Γ.Σ.


NEWSLETTER