Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010 14:10

Υποδειγματική στάση τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Σπάρτης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΗΛ. ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟ
Υποδειγματική στάση τα στελέχη
του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Σπάρτης
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ


«Τα στελέχη μας έχουν κρατήσει υποδειγματική στάση. Κανείς δεν πήγε να σαμποτάρει τις προσπάθειες που έγιναν για το Δήμο Σπάρτης», υποστήριξε ο γραμματέας της Ν.Ε. Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Στρατηγάκος, εννοώντας τις προσπάθειες Μοιράγια και Πουλοκέφαλου. Εκτίμησε δε ότι λιγότερα από 5 άτομα πήγαν σ’ άλλους συνδυασμούς κι έχουν την αποκλειστική πολιτική ευθύνη. Ο κ. Στρατηγάκος μίλησε με κολακευτικά λόγια για την υποψηφιότητα Τατούλη, αλλά επεσήμανε πως ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του νομού πρέπει να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη που τον στηρίζει.
Ειδικότερα, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Ηλ. Στρατηγάκος μας ενημέρωσε ότι «θα συνεδριάσουμε μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας για να δούμε τι θα κάνουμε με το Δήμο Σπάρτης. Θα ακουστούν όλες οι απόψεις». Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί κάποιος υποψήφιος από τους υπάρχοντες, αναφέροντας: «Εκτιμώ ότι υπάρχει κόκκινη γραμμή στον Κώστα Φούρκα. Γιατί λειτούργησε ως νομάρχης σαν πρακτορείο της Ρηγίλλης και η πορεία του είχε διαστάσεις προσωπικές και όχι αναπτυξιακές».
Για τους συντρόφους του που πήγαν ως υποψήφιοι σε άλλους συνδυασμούς που προέρχονται από τη Ν.Δ. είπε ότι «πήγαν αποκλειστικά με πολιτική τους ευθύνη και υπόκεινται σε κριτική» και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να κρατήσω τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη από το καπίστρι, όταν δεν έχουμε δικό μας υποψήφιο. Τα στελέχη μας, πάντως, κράτησαν τα προσχήματα. Κανείς δεν πήγε να σαμποτάρει τις προσπάθειες που έγιναν. Εχουν κρατήσει υποδειγματική στάση. Ηταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και λιγότερα ίσως απ’ όλα τα δάχτυλα, τα στελέχη μας που δεν κρατήθηκαν. Εγώ κοιτάζω πρώτα το συμφέρον του κόμματος και έπειτα ποιος θα βγει δήμαρχος. Δε θα διαλύσω τον πολιτικό μου φορέα για να φτιάξω κάποιους δημάρχους».
Για τη στήριξη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, ο κ. Στρατηγάκος παρατήρησε: «Ομόθυμα και δυνατά στηρίζουμε τον άξιο, ικανό και ανεξάρτητο υποψήφιο Πέτρο Τατούλη. Και θα δώσουμε τον αγώνα μας, πιστεύοντας στο σχήμα του, στο πρόγραμμα και τις ικανότητές του». Για το θέμα του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη ανέφερε: «Θα πρέπει ο καθένας από τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς που τον στηρίζουν, να φέρει την προίκα του, τις ψήφους του. Το ΠΑΣΟΚ είναι η πιο βαρύνουσα δύναμη που στηρίζει τον κ. Τατούλη, γι’ αυτό πρέπει να έχει επικεφαλής από το δικό του χώρο. Από κει και πέρα όλα τα συζητάμε. Αν μπει ένα βαρύ όνομα που δε θα είναι από το χώρο μας, με μεγάλη προίκα, δε θα έχουμε πρόβλημα να πάει για θεματικός περιφερειάρχης για όλη την Περιφέρεια. Συζητώ και διεκδικώ ότι ο επικεφαλής στο νομό πρέπει να είναι από τον πολιτικό σχηματισμό, που έχει τη μεγαλύτερη δύναμη».
Ο γραμματέας της Ν.Ε., αφού εκτίμησε ότι «μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας θα γίνουν γνωστά τα άτομα που θα είναι υποψήφιοι με τον κ. Τατούλη», επεσήμανε: «Το κυρίαρχο είναι η ανάπτυξη της Πελοποννήσου, να πάει μπροστά η Περιφέρειά μας. Και να επιλέξουμε ικανά, σοβαρά και διεκδικητικά άτομα. Πρέπει να διεκδικήσουμε, γιατί υπάρχει υστέρηση στην Πελοπόννησο και στη Λακωνία, στις υποδομές, στον πολιτισμό και τις αρχαιότητες και σε άλλους τομείς. Να ανασκουμπωθούμε, να αφήσουμε τα κομματικά. Η πρωτοβουλία Τατούλη είναι πιλοτική για όλη την Ελλάδα. Μακάρι την άλλη φορά σ’ όλες τις Περιφέρειες το κριτήριο να είναι αυτοδιοικητικό. Η περιφερειακή ανάπτυξη να έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, να είναι πάνω απ’ όλα».
Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER