Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 09:54

Καλαμάτα: Προεκλογική μονομαχία πάνω από την... ψαρόσουπα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Προεκλογική μονομαχία πάνω από την... ψαρόσουπα (βίντεο)

Η πρώτη ζωντανή δημόσια προεκλογική κόντρα μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ως υποψηφίων περιφερειαρχών, εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στο πάρκο του “Πανελληνίου”, στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στη γιορτή της ψαρόσουπας.

Ο κ. Νίκας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του “Αιόλου” για την κατεδάφιση των σημερινών άθλιων εγκαταστάσεων και την αντικατάστασή τους με σύγχρονα κτήρια, μέσω της επικαιροποίησης του μάστερ πλαν.

Ο κ. Τατούλης πλειοδότησε και αφού έκανε λόγο για πρωτοβουλία για καταδυτικό πάρκο, υποσχέθηκε στους εκπροσώπους του “Αιόλου”, ως κλασικός εκπρόσωπος του πολιτικού συστήματος του παρελθόντος, πως θα τους βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούν για τη βελτίωση του χώρου τους, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση.

Εκείνο που έκανε εντύπωση στην εκδήλωση, ήταν ο συγκινησιακά φορτισμένος αποχαιρετισμός του δημάρχου Καλαμάτας προς τους παριστάμενους Καλαματιανούς, ευχαριστώντας και δηλώνοντας υπερήφανος για τη στήριξή τους.

Στην εκδήλωση τον κ. Τατούλη πλαισίωναν οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα και ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης.

Γύρω από τον κ. Νίκα, που ήταν με τη σύζυγό του Αναστασία Μηλίτση, ήταν οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπούχαλης, Θανάσης Βασιλόπουλος, Παναγιώτα Ντίντα, Μαρία Οικονομάκου και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως οι Ανδρέας Καραγιάννης και Σαράντος Μαρινάκης, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς. Στις συζητήσεις κυριαρχούσε η σημερινή επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κορινθία.

Ειδικότερα, στο πολιτικό σκέλος της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας παρατήρησε ότι μέσα από τη συζήτηση - διαμόρφωση του μάστερ πλαν στόχος είναι να έχουμε τις καλύτερες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις. Κι επεσήμανε πως “αυτές οι εγκαταστάσεις που μας πληγώνουν, θα κατεδαφιστούν και θα αντικατασταθούν με σύγχρονα κτήρια”, προσδιορίζοντας ότι αυτό θα δρομολογηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο κ. Νίκας φανερά συγκινημένος αποχαιρέτησε τους δημότες ως δήμαρχος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων πως “έκανα το καθήκον μου με αυταπάρνηση, έκανα το καλύτερο δυνατό στη διαχείριση των χρημάτων και στην απόδοση του προσωπικού”. Επεσήμανε ότι στόχος του ήταν η Καλαμάτα να γίνει πιο όμορφη, να ανοιχθεί στον κόσμο και δήλωσε πως “είμαι υπερήφανος για σας, για τη στήριξη που μου δώσατε”. Δήλωσε ότι “θα είμαι ακόμα 10 μήνες δήμαρχος” κι επανέλαβε πως “το καθήκον μου έκανα”.

Ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης, αφού χαιρέτισε τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες του “Αιόλου”, δήλωσε ότι “έχουμε χρηματοδοτήσει και χρηματοδοτούμε αυτά τα έργα. Ανταποδίδουμε τη δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη”. Είπε πως θα αναληφθεί πρωτοβουλία για καταδυτικό πάρκο και ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη Περιφέρεια που αδειοδότησε καταδυτικό πάρκο. Κλείνοντας, σε μια επίδειξη παλαιοκομματισμού, υποσχέθηκε στους ανθρώπους του “Αιόλου” πως “ό,τι χρειαστεί στη βελτίωση του χώρου σας η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βοηθήσει σε αυτή την  κατεύθυνση”, μέσα από προγράμματα που έχει. Και για να δείξει πως μόνο η Περιφέρεια μπορεί να το κάνει, υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση δεν έχει καμία τέτοια δυνατότητα”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER